A na podwieczorek...

Caprese
czyli włoska sałatka
kilka pomidorków koktajlowych
zotarella
kilka liści sałaty lodowej
bazylia (u mnie suszona, lepiej dać świeżą)
oliwa z oliwek

Na talerzu rozkładamy liście sałaty.
Wrzucamy na to kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych i kilka kuleczek zotarelli.
Polewamy wszystko oliwą z oliwek.
Posypujemy bazylią (lub dajemy kilka świeżych listków).


7 komentarzy:

  1. uwielbiam twoje przepisy! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. twoje ciasteczka ;)

    http://wisienkaa.blogspot.com/2011/02/ciasteczka.html

    OdpowiedzUsuń
  3. dodaje, i zapraszam do siebie,

    uwielbiam ta salatke ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kilka składników, najprostsze wykonanie - i niezapomniany smak. Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak patrzyłam się na tą sałatkę i aż zgłodniałam. Prosty przepis i o to chodzi. Zrobię sobie taką na kolację :D

    OdpowiedzUsuń
  6. a ja nie zrobię (powód prosty - brak składników), za to podeślę ci adres i czekam na sałatkę :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger