A na Walentynki były...

Tartaletki z kremem czekoladowym
2 szklanki mąki pszennej

1 szklanka krupczatki

3 żółtka
250g masła
4 łyżeczki cukru pudru
cukier waniliowy
wiórki kokosowe do posypania
ja dałam krem czekoladowy Oetker'a, ale Wy możecie same zrobić :)

Zimne masło posiekać nożem z mąką.
Dodać resztę składników.
Szybko zagnieść elastyczne ciasto i schłodzić w lodówce przez około 30 min.
Foremki wysmarować tłuszczem.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 5mm.
Wycinać kółka foremką i wyłożyć ciastem foremki.
Piec w temperaturze 180oC przez około 20-25 min.
Po wystudzeniu przygotować krem i nałożyć na babeczki, wierzch posypać wiórkami kokosowymi.



13 komentarzy:

  1. Krem czekoladowy zaklęty w kruchym cieście... mmm... Zazdroszczę

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ mają uroczą kremową czapeczkę...

    OdpowiedzUsuń
  3. chętnie bym taką babeczkę przygarnęła

    OdpowiedzUsuń
  4. urocze zdjątka ;]
    i smakowite babeczki. chaps, porywam jedną ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. babeczki z czekoladą w środku, pyszności!
    uwielbiam takie czekoladowe cuda :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smacznie wyglądają, a na pewno jeszcze lepiej smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne deser!! mniammm...Podoba mi się tu u Ciebie!!Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Widzę, że sobie dogadzacie! U mnei Walentynek nie było, bo Pan uciekł mi do pracy!

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. wygląda niezwykle smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. ale tu pyszności u Ciebie !!! :))

    pozdrawiam.
    aż mi ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger