Bida vel Stefania.

Bida vel Stefania

1l. mleka
1szkl. cukru
1 kostka margaryny Kasi
2 łyżki kakao
1 szkl. kaszki mannej
paczka krakersów/herbatników
do posypania wiórki kokosowe lub kakao


Zagotować mleko z cukrem, margaryną i kakao.
Do gotującego się masy dodać kaszkę manną i chwilę gotować.
Krakersy/herbatniki wyłożyć na dno kwadratowej formy.
Masę wylać na krakersy i wierzch posypać wiórkami kokosowymi lub kakao.

13 komentarzy:

  1. Stefania, to ciacho mojego dzieciństwa:))

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja nigdy go nie jadłam. Muszę zrobić, żeby skosztować, bo mnie zaintrygowało.

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja o nim nigdy nie słyszałam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, pycha!!!
    Ja znam je pod nazwą Ciastka Majki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja znam to ciasto jako Stefania, tylko na gore tez wykladam herbatniki, mam je nawet u siebie na blogu. Narobilas mi smaku... mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uuuuuuuuuuuuuu znane i lubiane ciacho!

    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. a ciasta nie znam- prezentuje się smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nigdy wcześniej o niej nie słyszałam, ale już mi się podoba:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  10. Pierwszy raz słyszę o takim cieście, ale wygląda na bardzo smaczne:) Przepis zapisuję i na pewno wypróbuje.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger