Rabarbar ponownie.

Placek na maślance z rabarbarem
Ciasto:
1 szkl. maślanki
1 szkl. cukru
2,5 szkl. mąki pszennej
3 jajka
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1cukier wanilinowy
0,5 szkl. oleju

Kruszonka:
200 gram mąki
100 gram cukru
100 gram roztopionego masła

kilka gałązek rabarbaru
200 gram truskawek

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować i wylać na dużą, prostokątną blache wyłożoną papierem do pieczenia.
Potem wyłożyć pokrojony na kawałki rabarbar i truskawki na ciasto.
Składniki na kruszonkę zagnieść i potem wyłożyć na owoce.
Piec ok. 40min w 170st.C.




10 komentarzy:

  1. Oj, kusisz, kusisz ;) i to bardzo.

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda obłędnie. puszysty i delikatny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmm... Zjadłabym nawet samą tą kruszonkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie jakoś mało rabarbaru w tym roku...ale truskawki kuszą bardzo w tym połączeniu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mam ciacho rabarbarowe w lodowce. Postanowilam oprzec sie pokusie pieczenia, a tu dostalam w prezencie. Musialo mnie jak widac dosiegnac :)

    OdpowiedzUsuń
  6. A, Twoje wyglada bardzo dobrze. Zapomnialam powiedziec.

    OdpowiedzUsuń
  7. u mnie właśnie rabarbar czeka na przeróbkę ;]

    OdpowiedzUsuń
  8. rabarbar i kruszonka bardzo się lubią;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale slicznie kolory sie lacza, i jak kusi !!! Super

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger