Francuskie raz.

Ciasto francuskie.
Tak bardzo nie lubiłam.
Do tego lata. 
Kiedy spróbowałam 'domowego'.
Świeżego i ciepłego.


Parówki w cieście francuskim
opakowanie ciasta francuskiego
opakowania parówek
ketchup

Ciasto francuskie pociąć na długie paski.
Owijać parówki wedle uznania.
Posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok.15min. 
Polać ketchupem.

11 komentarzy:

  1. O, to klasyka przegryzkowa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taki zestaw i często gości u nas na kolację. Robię z krótkich parówek, przekrojonych na połowę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ciasto francuskie, ale pod taką postacią już dawno nie robiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubie ciasto francuskie, ale w takim polaczeniu jeszcze nie jadlam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mój mąż już mnie napastuje o te parówki, aleś mi teraz narobiła hahaha:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. ech, a mnie one juz tak długo nęcą.
    a ja ich coś zrobic nie mogę. a tam, jutro do roboty!

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam kiedyś parówki w taki sposób.. i były pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja wolę takie parówy w cieście drożdżowym, ale te we francuskim są niewątpliwie szybsze :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajne są takie przekąski :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger