Dusiowe tosty.

Dla mnie to były normalnie tosty.
Inni uwielbiają i zachwycają się.
A ja odliczam dni do piątku...


Tosty z warzywami
chleb tostowy
pomidor
sałata
cebula
ser
szynka

Pomiędzy dwie kromki chleba włożyć ser i szynkę. 
(czasami smaruję kromki dodatkowo masełkiem)
Wsadzić do opiekacza, w moim przypadku sprawdza się serduszkowa gofrownica.
Kroję pomidora w plastry, a cebulkę w kostkę.
Na toście kładę liść sałaty, na to pomidor z cebulką.
Obowiązkowo polewam ketchupem.
Pysznie też smakuje, jeśli cebulkę dodamy do środka razem z serem.

10 komentarzy:

  1. To dokładnie takie tosty, jakie lubię najbardziej. I z cebulką w środku. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często takie jem są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczne śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam! a ja polecam z pomidorkiem w srodku ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. hmm.. takich jeszcze nie jadłam :) na następny raz muszę spróbować z cebulką w środku :D

    OdpowiedzUsuń
  6. też lubię tosty z cebulką w środku :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie dość że mają piękną powierzchowność - to jeszcze kryją tyle smaku w środku...ideał :)

    OdpowiedzUsuń
  8. najbardziej podobają mi się te odbite na nich serduszka - są takie słodkie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger