Ogórki kiszone.

Jak co roku.
By na zimę było.


Ogórki kiszone
kiszone ogórki, przepis na kiszone ogórki,


ogórki
czosnek
koper
korzeń i liście chrzanu
liście wiśni


Zagotować wodę z solą -na 1 litr wody 1 łyżka z czubeczkiem soli. 
Ogórki dokładnie umyć. 
Ząbki czosnku podzielić na mniejsze kawałki.
Korzeń chrzanu pokroić w słupki.
Na spodzie słoika układamy koper, ząbek czosnku i kawałek chrzanu.
Na to układamy ogórki (można podsypywać gałązkami kopru).
Na górę słoika koper, 2 liście wiśni, kawałek liścia chrzanu, ząbek czosnek i kawałek chrzanu.
Zalewamy wodą, dokładnie zakręcamy słoiki.
kiszone ogórki, przepis na kiszone ogórki,

11 komentarzy:

  1. własne to własne! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie w domu też się kisi. Pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie już zakoszone;) Zimą będą jak znalazł

    OdpowiedzUsuń
  4. jak tu zieloniutko - bardzo ładne zdjęcia :]

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe zdjęcia.. chętnie bym sięgnęła po takiego ogóreczka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jak cudnie pokazalas nasze rodzime ogóry!!! podziwiam. ja kocham w nich ten lekko musujący, jeszcze pracujacy smaczek na jezyku :)

    OdpowiedzUsuń
  7. przygnały mnie wczoraj zapachy przypraw w tych słoiczkach do Ciebie, a dziś dziękuję za wizytę u mnie. Pozdrawiam gorąco

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie ma to jak własne ogórki. U mnie kolejna partia poszła dziś do piwnicy.

    OdpowiedzUsuń
  9. Na zimę jak znalazł .U mnie produkcja już zakończona

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger