Na chłodne wieczory.

Pierwszy mój kisiel.
Na ciepło był pyszny.
I taki aromatyczny.

Kisiel jabłkowy
3 jabłka
2 szklanki wody
3 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/4 szklanki soku jabłkowego
sok z 1 cytryny (pominęłam)
szczypta cynamonu

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć drobno na tarce.
Wlać wodę, cukier, sok z cytryny i gotować przez 15min.
Zmiksować (pominęłam).
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z sokiem jabłkowym.
Wlać do garnka i energicznie mieszać do zgęstnienia.


9 komentarzy:

  1. Moja rodzinka uwielbia kisiel, ale takiego domowego nigdy jeszcze nie robiłam :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam kisielu, oczywiście oprócz tego w proszku. Wygląda wspaniale, z chęcią spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda naprawdę apetycznie. Będę musiała kiedyś spróbować go zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super słoneczny kisielek:)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam kisiel ale zawsze robiłam taki z torebka, choć dziś po Twoim przepisie biorę się za własny wyrób kisielu - wspaniale wygląda.. tak słonecznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oooo! Coś dla mnie! ;) Jestem kiselową fanką. ;)
    Zapisuję przepis!

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam już różne kisielki ale jabłkowego jeszcze nie więc chyba czas najwyższy:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda super,muszę spróbować kiedyś.;)

    OdpowiedzUsuń
  9. domowego też nigdy nie robiłam. wygląda apetycznie! może jutro się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger