Chipsy.

Taki maniak, jak ja.
Musiał spróbować domowych.
Raz, dwa i mamy w domu chipsy.
Idealna przekąska na Andrzejki.

Domowe chipsy

kilka ziemniaków
sól
papryka słodka
oregano
olej

Ziemniaki kroimy w cienkie plastry, można użyć krajalnicy.
Posypujemy przyprawami.
Tacę szklaną z mikrofalówki smarujemy cienko olejem.
Układamy na niej ziemniaki, by się nie stykały.
Pieczemy ok.5min przy użyciu największej mocy mikrofalówki.

22 komentarze:

  1. o jaki fajny pomysł;) pozwolę sobie schrupać kilka

    OdpowiedzUsuń
  2. Też kiedyś zrobię:) Na pewno są zdrowsze niż te ze sklepu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś ale wyszły trochę miękkie. Muszę zrobić podejście drugie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pychota!
    kurcze, ja to uwielbiam ziemniaki a boje sie ich jesc, bo wszystko idzie w boki:P!

    ale może zrobię, lubie takie chrupiące:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowe chipsy pewnie są tak samo pyszne jak domowe frytki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. szkoda, że nie mam mikrofalówki ;--)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie myślałam, że chipsy można zrobić w mikrofalówce:).

    OdpowiedzUsuń
  8. No takie chipsy to ja mogę jeść!

    OdpowiedzUsuń
  9. super wyglądają, już od jakiegoś czasu też się na takie czaję :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. O, jakie ładne :)
    A ja dzisiaj też robiłam ziemniaczane chipsy :))

    OdpowiedzUsuń
  11. No ba! Domówka w 100% udana :DD

    OdpowiedzUsuń
  12. Domowe ! Cudnie! Gratuluję:)

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam domowe chipsy!
    są genialne.

    OdpowiedzUsuń
  14. muszę kiedys takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie jadłam takich chipsów kilkanaście lat i chętnie przypomniałabym sobie ich smak.

    OdpowiedzUsuń
  16. Takie chipsy to ja zjem. ;) Magia mikrofali!

    OdpowiedzUsuń
  17. Ależ sprytnie to zrobiłaś:) Pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Zżera mnie ciekawość jak smakują takie chipsy...

    OdpowiedzUsuń
  19. No faktycznie tak samo...ale ja nie wiedziałam....o chipsach dowiedziałam się od koleżanki z pracy.
    Najważniejsze że są pyszne....ja nie nadążałam robić tak szybko znikały:-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Pyszne są, tylko, że mi się przyklejały do talerza i nie mogłam ich odkleić :/ Dlatego w końcu zrobiłam je w piekarniku.

    OdpowiedzUsuń
  21. może za mało oleju dałaś, albo spróbuj na papierze do pieczenia:)

    OdpowiedzUsuń
  22. Pysznie wyglądają napewno je zrobie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger