Migdałowa kawa.

Dzień zawsze zaczynam od kawy.
Musi być z mlekiem.
I z cukrem.
Ma dodawać siły.
Być słodka jak miłość.

Kawa migdałowa

kawa (rozpuszczalna)
trochę mleka
łyżeczka cukru
starta czekolada
pokruszone płatki migdałów

Zrobić kawę.
Dodać cukier i wymieszać.
Wlać mleko i wymieszać.
Dodać czekoladę, a na wierzch płatki migdałów.

19 komentarzy:

  1. Mmmm! Uwielbiam migdały! :) I kawę. A kawa i migdały to coś boskiego!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak kawa, to tylko z mlekiem. Podoba mi się dodatek czekolady i migdałów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej nigdy nie piłam. Koniecznie do wypróbowania, bo wygląd wspaniale :D

    OdpowiedzUsuń
  4. moge prosic taka?pysznie sie prezentuje:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięęknie wygląda. Nie lubię kawy, ale na taką bym się skusiła :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy sposób na pyszną kawę!

    OdpowiedzUsuń
  7. w sam raz do jakiegoś dobrego ciacha :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bez kawy nie rozpoczynam dnia.
    Z migdałami poranne chwile na pewno są jeszcze piękniejsze.

    OdpowiedzUsuń
  9. Taka migdałowa musi być super. Zastanawiam się jakby tak zetrzeć gorzkiego migdała?Hmm... muszę spróbować.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Takiej kawy mogłabym się napić :)

    OdpowiedzUsuń
  11. ooo a wyczuwać bardzo tą czekoadę i migdały?

    OdpowiedzUsuń
  12. Normalnie kawy nie piję, ale dla migdałowej chętnie zrobiłabym wyjątek

    OdpowiedzUsuń
  13. u mnie dziś cynamonowa ;]
    ale migdałowej też bym się z chęcią napiła.

    OdpowiedzUsuń
  14. Duś super zdjęcie w profilu! Jakie Ty masz śliczne oczy! Co do kawy to z rana strzelam mocną, francuską, z mlekiem:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Kurka!
    przez Ciebie mam ochotę na kawę o 21.30!:>

    buźka:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jestem dziś bez porannej kawy (w domu zabrakło kawy, a w pracy mleka) i tym bardziej mi się jej chce po obejrzeniu Twoich zdjęć :)

    OdpowiedzUsuń
  17. i mój każdy dzień zaczyna się kawą. z mlekiem. czasem ze szczyptą cynamonu. migdały to też pyszny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  18. też zaczynam od kawki.. z czekoladą smakuje najlepiej, ale taka z migdałami dopiero przede mną :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Ja tez zaczynam od kawy - czarnej, mocnej, gorzkiej. Podwojne espresso stawia mnie do pionu.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger