Miłość po francusku.

W końcu dojrzałam.
Aby pokochać francuskie.
Lubię jak tak słodko się chrupie...

Kwadraty francuskie z jabłkiem
opakowanie ciasta francuskiego
1 duże jabłko
1 jajko
cukier(1 łyżeczka na każdy kwadrat)
przyprawa do szarlotki(cynamon, goździki, imbir, kardamon)

Jabłko obrać i pokroić na plasterki.
Ciasto pokroić na kwadraty.
Każdy kwadrat posmarować rozkłóconym jajkiem.
Na każdy kwadrat nałożyć jabłka i posypać przyprawą, a następnie cukrem.
Piec ok.15min w 200st.C aż się zarumienią.

21 komentarzy:

  1. Tak mało rzeczy trzeba żeby ucieszyć podniebienie ;) Bardzo fajne Ci wyszły te kwadraty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie proste a jakie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie napisane :)
    Super te kwadraciki:)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste i szybkie, a dają tyle radości :) Pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak ja lubię takie słodkości;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja uwielbiam ciasto francuskie. Pozwolisz wiec, ze sie poczestuje? :))

    Pozdrawiam cieplo.

    OdpowiedzUsuń
  7. Kocham takie ciastka francuskie z różnymi dodatkami. Superszybki i pyszny pomysł na słodkie co nieco :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie ma to jak ciasto francuskie z jabłkami:-) Prosta szybka i przede wszystkim bardzo smaczna przekąska:-) Porywam Ci jedno takie ciasteczko:-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Proste, szybkie, pyszne... Jak tu ich nie lubic? :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Fracuskie lubię za to, że jak tylko jest w lodówce, to zaraz można mieć coś smacznego, albo coś słodkiego z niego ;) (nawet mi się zrymowało :D)

    OdpowiedzUsuń
  11. O, przypomniałaś mi, że dawno nie jadłam ciasta francuskiego. Kiedyś zrobiłam coś podobnego, wiatraczki :) Ale chyba teraz skorzystam z Twojego przepisu ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Najprostsze i najlepsze zarazem.

    OdpowiedzUsuń
  13. Idealne w swej prostocie:)A tytuł dwuznaczny:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Świetne rozwiązanie na szybki deser. Musze zacząć go sobie serwować :)

    OdpowiedzUsuń
  15. O rzeczywiście, zrobiłyśmy sobie to samo na wieczorny deser :)))
    Tylko ja nie smarowałam jajkiem, w wypadku słodkich wypieków z owocami na wierzchu zazwyczaj go nie używam.

    OdpowiedzUsuń
  16. ;)
    wiesz co?
    pyszne musiały być!

    OdpowiedzUsuń
  17. Mmmmmm jabłkowe, jesienne pyszności :-D Pycha :-D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger