Paszteciki z kapustą i grzybami.

Małe.
Chrupiące.
Wigilijne ślimaczki.
Na ciepło i zimno.


Paszteciki z kapustą i grzybami w cieście francuskim
opakowanie ciasta francuskiego
farsz z kapusty i grzybów {stąd}

Ciasto francuskie przekroić na pół.
Na każdej połówce ciasta układać farsz, zostawiać ok.2cm wolnego brzegu.
Potem ciasta zwijać w rulon od dłuższego boku.
Taką roladkę pokroić pod skosem na mniejsze kawałki tworząc paszteciki.
Następnie każdy pasztecik nacinać nożem w kreski.
Piec w 200st. ok 20min.

24 komentarze:

  1. Mniam, mniam. A z moich nic już nie zostało!

    OdpowiedzUsuń
  2. ojj zjadłabym takiego pasztecika! :) pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajny przepis :) akurat mam sporo ciasta francuskiego. no i mnie dziewczyno natchnęłaś! :D


    kulinarnyoliwek.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. w cieście francuskim jeszcze nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  5. w sam raz na sylwestrową noc!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie paszteciki! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Też miałam paszteciki! Tylko, że u mnie mama kupiła i nie były w cieście francuskim.. Ale smaczne, zajadałam do ciepłego barszczu :) buziaki :*

    OdpowiedzUsuń
  8. jak ja uwielbiam paszteciki!:)
    dziś też jadłam, do barszczyku na kolację!:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo apetyczne maleństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  10. z ciasta francuskiego jeszcze nie jadłam, ale na pewno pycha :) Twoje przemawiają do mnie :)
    pozdrawiam

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Już się nimi zachwycałam, ale muszę napisać jeszcze raz-pychotka!:)

    OdpowiedzUsuń
  12. pewnie, że świetne są taki paszteciki!
    hop siup i gotowe :)

    OdpowiedzUsuń
  13. wspaniale wyglądają, ja robiłam takie już 2 razy i zawsze coś było nie tak :(

    OdpowiedzUsuń
  14. I u mnie takie gościły na wigilijno-świątecznym stole, identyczne! :) Przepyszne, ja bym poleciła nie tylko w okresie okołoświątecznym :)))

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo lubię takie paszteciki, ostatnio je robiłam jak "trochę" przesadziłam z ilością farszu do pierogów.

    OdpowiedzUsuń
  16. Idealne, żeby "wrzucić na ząb":)

    OdpowiedzUsuń
  17. Pszteciki... śliczne, drobne i idealne na Sylwestra :)

    OdpowiedzUsuń
  18. A wiesz, że o zawinięciu w rulon nie pomyślałam...bo też robiłam paszteciki z ciasta francuskiego na Święta... Teraz już wiem, jak będą ładniej wyglądały :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger