Surówka z pekinki.

Powolna sobota.
W sklepach gigantyczne kolejki.
Deszcz leje się z chmur.
A myśli krążą wokół świąt...

Szybka surówka z pekinki
pół kapusty pekińskiej
3 pomidory
1 cebula
kilka rzodkiewek
olej z pestek winogron
sos tysiąca wysp {stąd}
sól, pieprz, zioła

Kapustę pekińską, pomidory, cebulę, rzodkiewki pokroić w kosteczkę.
Skropić olejem z pestek winogron i doprawić przyprawami.
Wymieszać wszystko razem.
Wierzch polać sosem tysiąca wysp.

22 komentarze:

  1. Uwielbiam sałatki z pekińskiej, czasem dodaję do niej ananasa:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka surówka nigdy się nie nudzi, świetny dodatek lub solo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie surówki :)))

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pekinkę, zwłaszcza do ryb :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smaczna sałatka. Lubię stosować sos tysiąca wysp do sałatek.

    OdpowiedzUsuń
  6. u mnie taka surówka zawsze do ryby smażonej jest podawana, pyszności~!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. takie szybkie surówki są bardzo fajne... a sos tysiąca wysp ubóstwiam ;]

    OdpowiedzUsuń
  8. pekińska w każdej postaci i z każdym dodatkiem jest dobra :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Już mnie namówiłaś na tą sałatkę:-)

    OdpowiedzUsuń
  10. I u mnie deszcz leje się z chmur..
    Bardzo apetyczna sałatka i z sosem tysiąca wysp, który dla mnie jest najlepszy :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię taką surówkę bardzo, ale nie pomyślałam nigdy o sosie 1000 wysp do niej-podoba mi się:-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Niby zdrowe i bez mięsa a bym zjadł :D

    OdpowiedzUsuń
  13. ostatnio po pekince mnie wzdyma ;/ ale wygląda pcyha! zapraszam do siebie

    OdpowiedzUsuń
  14. ja bym tu dała lodową sałatę, ach.
    sos tysiąca wysp jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo fajna sałatka :)
    No i trzeba przyznac, że kapusta pekińska jest bardzo wdzięczną bazą do wielu dań!

    OdpowiedzUsuń
  16. lubię bardzo! kolorowa i zdrowa

    OdpowiedzUsuń
  17. Prosta, szybka i przepyszna! Takie sałatki właśnie lubię, oczy jedzą! :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Robię podobną często. Jest pycha!

    OdpowiedzUsuń
  19. pekińska dobra na bezśnieżne Święta - zielony to suma summarum kolor nadziei :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger