Surówka pekińska z pomidorem.

Dziekanat.
Urząd.
Papiery.
Gdańsk i Gdynia.
Mam dość.
A teraz wykłady i testy.
Pekinka z pomidorem
kilka liści kapusty pekińskiej
2 pomidory
mała cebula
łyżka oleju z pestek winogron
łyżeczka octu jabłkowego
sól, pieprz, bazylia suszona

Kapustę pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidora pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Skropić wszystko olejem, dodać ocet.
Doprawić do smaku przyprawami i wymieszać.

24 komentarze:

  1. Jaka kolorowa sałatka, aż się chce ja zjeść :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie sałatki!

    OdpowiedzUsuń
  3. pekinka jest bardzo wdzięczną bazą do naszych typowo polskich obiadów. Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybka, prosta, a taka pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. moglabym ja jesc kazdego dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam pekinkę w rożnego rodzaju wariacjach :D Twoja propozycja pysznie wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam takie połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  8. gdyby tylko pomidory zimą smakowały bardziej jak pomidory... ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Moja Babcia często robi podobną. Uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam tego typu surówki. szybkie, tanie, łatwe i przepyszne ;3

    OdpowiedzUsuń
  11. Prosta,szybka ,kolorowa.Pycha

    OdpowiedzUsuń
  12. Ostatnio jadłam kapustkę pekińską z sosem czosnkowym, a następnego dnia pekińską z marchewką i jabłkiem. uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  13. Pekińska z pomidorem w oliwie to jedna z moich ulubionych surówek!

    OdpowiedzUsuń
  14. Pekinkę lubię mieszać z różnymi składnikami. Z pomidorem też:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo pozytywna sałatka :) Taka kolorowa rozweseli w tym natłoku spraw.

    OdpowiedzUsuń
  16. sałatka na wesoło z domieszką słonka w pomidorze i szczyptą podmuchu wiatru według mnie, bo mi tu brakuje nutki listka mięty świeżo posiekanego :) ale sałatkę taką chętnie przekąszę. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  17. Tą sałatkę to można jeść na okrągło, dlatego często ją robię :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Lubię taką surówkę!:))

    Powodzenia:)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  19. wspaniała i jaka dietetyczna!
    ...choć przy takim natężeniu dnia polecałabym Ci jakieś ciasto z kremem czekoladowym albo tabliczkę czekolady :P

    OdpowiedzUsuń
  20. ja zawsze dooprawiam winegretem jest rewelacyjna, znika szybciej niz sie robi

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedy mam chwilę więcej też dodaję miodowy winegret, jedna z moich ulubionych.

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger