Zawijaski z mięsem.

I jak ja mogłam mówić.
Że francuskiego nie lubię.
Bo faktycznie.
Te z piekarni dalej mi nie smakuje.
Ale te domowe.
Podbija moje serce.




Francuskie zawijaski z mięsem
opakowanie ciasta francuskiego
350g mięsa cielęcego mielonego
cebulka
sól, pieprz, zioła
jajko

Mięso usmażyć na patelni, pod koniec dodając przyprawy do smaku.
Zmielić maszynką do mielenia lub blenderem zmiksować.
Cebulkę pokroić i podsmażyć na patelni.
Połączyć z mięsem.
Układać mięso z cebulą na cieście francuskim.
Zwinąć w roladę i kroić na małe kawałki.
Wierzch ciasta pasztecika lekko przeciąć, można posmarować jajkiem, wtedy ciasto jest mocno rumiane.
Piec 20 min. w 200st.C.

25 komentarzy:

  1. Bardzo smakowicie się prezentują:)
    A do tego jeszcze barszczyk czerwony i pełnia szczęścia;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. prawda. te domowe, nawet jeśli z gotowego ciasta są inne. Nie tak suche jak kupne. Cudne ślimaczki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowe zawsze najlepsze.
    Pięknie i apetycznie wyglądają.
    Pozdrówki:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pysznie;D
    nigdy nie robiłam, będzie trzeba wypróbować;D

    www.madallens.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Faktycznie, domowe są pyszne! Twoje idealne do barszczyku :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale pysznosci, mozna porwac jednego?

    OdpowiedzUsuń
  7. Zazwyczaj wszystko co domowe jest najlepsze :) Fajne te zawijaski, ale nie dla mnie, bo nie lubię mięsa.

    OdpowiedzUsuń
  8. o z barszczykiem to faktycznie pyszne byłyby :)
    basiu - ja też kiedyś nie lubiłam, po roku wegetariaństwa zrezygnowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jak Ty mogłaś mówić Dusiu, że nie lubisz. no ja się pytam jak?:)

    zjadłabym z chęcią. wieeelką!

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam apetycznie wyglądają te zawijaski, super pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  11. U mnie w domu jakoś francuskie na słodko nie przechodzi. Tylko jadamy w wersji wytrawnej. Twoja propozycja jest bardzo kusząca :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię wykorzystywać ciasto francuskie zw kuchni. Ostatnio francuskie z mięsem to najczęściej robię w formie kopert, a takie roladki znów robię na słodko z masą makową.

    OdpowiedzUsuń
  13. Chcę wpaść na zawijaska. Cudnie wyglądają! *.*

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglądają bardzo treściwie, a jako wielki mięsożerca pomysl mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
  15. lubię wszystko co jest zawinięte w ciasto francuskie! fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wyglądają bardzo obiecująco, muszę wypróbować je na moim R., bo on nie bardzo przepada za ciastem francuskim. Może w takim wydaniu mu się spodoba :D

    OdpowiedzUsuń
  17. ja francuskie kocham!! ;) a Twoje zawijaski wyglądają super smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. pyszne!
    mam w domu amatora takich wypieków, na pewno by się ucieszył:D

    OdpowiedzUsuń
  19. koniecznie muszę spróbować Twoich:) pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  20. pychota :)
    ja robiłam pół na pół :)
    z mięskiem dla mojego Chłopa, a dla siebie ze szpinakiem :D hehe

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger