Krążki cebulowe.

A było już.
Tak pięknie.
A tu znowu śnieg...


Krążki cebulowe
4 cebule
150g mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka soli
jajko
200ml mleka
2 łyżki bułki tartej
łyżeczka oregano

Cebulę pokroić na 1cm krążki i porozdzielać je.
Pozostałe składniki wymieszać ze sobą.
Rozgrzać olej we frytownicy do 180st.C albo garnku.
Krążki zanurzać w cieście, namiar niech skapnie.
Wkładać do oleju i smażyć z obu stron do zbrązowienia.

20 komentarzy:

  1. Relacja z ostatniej chwili i wypprawy do reala: Ale już topnieje!

    Fajne te krążki<3 w sam raz do pochrupania :D

    OdpowiedzUsuń
  2. O, na to właśnie mam ochotę - może zrobię na dzisiejszy seans gali oscarowej? :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też zadymka:) Krążki - poezja:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomyślałam to samo jak wyjrzałam dziś przez okno :( Jeszcze wczoraj wieczorem byłam na spacerze i tak chwaliłam, że jest wiosennie, tylko ten wiaterek... ah :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś z bratem często je robiliśmy, dawno już nie jadłam ale jeszcze pamiętam smak bo są naprawdę pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. no chyba żartujesz? śnieg u Was w Gdańsku? no buu...to już wiosenka miała przyjść...

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam, idealne do piwka, polecam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Mojej siostrze cieknie ślinka ;)

    Już jest mokro :<

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie jadłam nigdy, ale zapowiadają się pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  10. do piwa idealne, i uzależniają:)

    OdpowiedzUsuń
  11. lubię takie przekąski :)

    OdpowiedzUsuń
  12. U mnie krążki cebulowe już od dawna na liście "muszę w końcu zrobić", ale jeszcze się nie doczekały:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wstaję sobie dziś ,wyglądam przez okno i coś mi się nie zgadza, dopiero po chwili: aaaa, śnieg...:((
    No,ale topnieje,topnieje.

    A krążka poproszę:)

    OdpowiedzUsuń
  14. już dawno, dawno temu miałam zrobić te krążki i zapomniałam, dziękuję za przypomnienie:D

    OdpowiedzUsuń
  15. nigdy nie próbowałam!
    nie mam pojęcia jak smakują! kurka, chcę zjeść:D

    OdpowiedzUsuń
  16. uwielbiam takie krążki! pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  17. nigdy jeszcze takich nie jadłam, ale musiał być boskie :]

    OdpowiedzUsuń
  18. robiłam raz takie krążki, dobre do piwka :D

    OdpowiedzUsuń
  19. do piwka sa super!mam zamiar kupic jutro w Lidlu, bo tydzien amerykanski zrobili :)w koncu jakas alternatywa dla paluszkow i chipsow :P a wszytsko tlusteeeeee :P i kaloryczne :P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger