Sałatka caprese.

Dzień za dniem.
Powoli do przodu.
Sałatka Caprese II
pomidor
mozarella
świeża bazylia
sól, pieprz
oliwa

Pomidora i mozarellę pokroić w plasterki.
Pomidora doprawić przyprawami do smaku.
Układać na talerzu naprzemiennie pomidora z mozarellą.
Podawać ze świeżymi listkami bazylii i polaną oliwą.

poprzednia sałatka caprese {tutaj}

18 komentarzy:

  1. Uwielbiam, mogłabym jeść codziennie!
    U mnie jeszcze jest czosnek, oliwa i bagietka w zestawie;)

    p.s. jak tam misie?

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tą sałatkę, ale robię ją tylko latem jak są smaczne pomidory.

    OdpowiedzUsuń
  3. u mnie natomiast ekspresowo do przodu.
    piękne zdjęcie, wiesz?
    i tak patriotycznie się zrobiło xd

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam caprese, mniam...!

    OdpowiedzUsuń
  5. najprostsza z najprostszych! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O proszę, ja też robiłam wczoraj Caprese, wzbogaciłam je jeszcze avocado i suszonymi pomidorami, pojutrze zapraszam na blog:)
    Piękne zdjęcia w aranżacji walentynkowej na tapecie bloga. Środkowe mój faworyt!

    OdpowiedzUsuń
  7. Dobra, szybka sałatka :-) Już dawno nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  8. Pochwała prostoty. Sprawdza się idealnie na każdej imprezie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Masz Kochana wspaniale zdjecia! :)

    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  10. pycha, szkoda tylko że zimą pomidory nie maja smaku.. ;/

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię. W niedzielę, na śniadanie. :)

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam takie połączenie :) dobrze wiedzieć, że to ma nawet swoją nazwę :P szkoda tylko, że pomidory teraz są takie nijakie w smaku..

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja taką sałatkę przez chwilę podgrzewam w mikrofali. Ale tylko chwilę - aby ser lekko się rozpuścił. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger