Tost hawajski.

Kubek herbaty.
Słodkiej herbaty.
Ogrzewam nim ręce.
I wnętrze.
Tost hawajski
2 kromki chleba tostowego
plasterek szynki
plasterek sera
plaster ananasa
masło
ketchup

Jedną kromkę  posmarować masłem.
Położyć szynkę, ser i ananasa.
Nałożyć drugą kromkę chleba.
Zapiekać przez kilka minut w nagrzanym piekarniku do 150st.C albo kilka minut podgrzewać na funkcji grill w mikrofalówce.
Przed podaniem polać ketchupem.

18 komentarzy:

  1. Ja robie je z żurawiną zamiast ketchupu. Dobre są także z mango zamiast ananasa! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O! To tost idealny dla mnie jako wielbicielki pizzy hawajskiej :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wkradł się błąd. Szynki, nie szybki :*
    Do mnie jakoś nie przemawia to połączenie, za pizzą hawajską też nie przepadam :P

    OdpowiedzUsuń
  4. sandyhaha dzięki :* tak to jest jak się pisze na szybko:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiego tosta zjadłabym zawsze i wszędzie!

    OdpowiedzUsuń
  6. ciepły tost dobry na wszystko ;]

    OdpowiedzUsuń
  7. O, robiłam kiedyś podobne:)! Tylko bez szynki i dodawałam jeszcze paprykę. Pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam już takie. Świetny smak!

    OdpowiedzUsuń
  9. Podoba mi się taki tost, a ja nigdy takiego nie jadłam.
    Mam właśnie herbatkę - grzaniec miodowy, zimno mi.
    Pozdrowienia, ciepła życzę:)

    OdpowiedzUsuń
  10. fajny pomysł :D ostatnio posamkowała mi pizza z ananasem to może się skuszę tez na tosta :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Jedna z moich ulubionych wersji tostów.
    Uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. UWIELBIAM! ananasy w wersji wytrawnej!!!

    OdpowiedzUsuń
  13. Kocham tosty!!!
    Fajny nowy imidż bloga

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam pizze z szynką i ananasem, nigdy nie pomyślałam żeby dodać ananasa do tostów ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Och jak chetnie zjadlabym sobie takiego toscika!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger