Tosty francuskie z dżemem truskawkowy.
W końcu ubrałam płaszcz.
Bieszczadzką chustę.
A nie szalik.
Widziałam morze przebiśniegów.
Bieszczadzką chustę.
A nie szalik.
Widziałam morze przebiśniegów.
Tosty francuskie
4 kromki chleba (może być czerstwy)
jajko
1/4 szklanki mleka
łyżeczka cukru
szczypta soli
cukier puder do posypania
dżem truskawkowy
Wymieszać mleko z jajkiem, szczyptą soli i łyżeczką cukru.
W mieszance zanurzać kromki chleba, ale nie za mocno.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem i polać dżemem.
Mam sentyment do takich tostów od czasów studenckich :)
OdpowiedzUsuńZ dżemem truskawkowym na pewno pyszne :)
Rozpusta. No inaczej tego nazwać nie można. Czysta rozpusta :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tosty z patelni:-)
OdpowiedzUsuńKocham tosty francuskie! Twoje wyglądają rewelacyjnie : )
OdpowiedzUsuńJakos mało tego dżemu
OdpowiedzUsuńAnonimowy dlatego nie podaję proporcji, każdy daje tyle dżemu ile lubi.
OdpowiedzUsuńwydaje się proste i mało skomplikowane, bez jakiś szczególnych składników, a mi zawsze smakuje ;)
OdpowiedzUsuńmniam, możnaby jeść codziennie
OdpowiedzUsuńZamarzyły mi się teraz takie tosty... :-)
OdpowiedzUsuńIle masz lat ?
OdpowiedzUsuńnajlepsze, najsmaczniejsze, najszybsze i najprostsze :)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę, że już mogłaś się tak lekko ubrać...ja jeszcze opatulona szalikiem chodzę, ale mam nadzieję, że to już niedługo!
Anonimie a imię posiadasz? czy to spis powszechny:P
OdpowiedzUsuńTak chciałam wiedzieć bo gotujesz apetycznie i smacznie. Poza tym jestem innym anonimem i przepraszam za to....
OdpowiedzUsuńjestem Agnieszka
prawie 23 :D
OdpowiedzUsuńZrób mi tościka!
OdpowiedzUsuńWspaniałe tosty.Świetne śniadanko:)
OdpowiedzUsuńDusiu,ja też w płaszczyku chodzę:)
I apaszce :)
Uwielbiam takie tosty, ale ja je jem na słono, te też muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńMoje ukochane danie z dzieciństwa, choć teraz też je bardzo często robimy, gdy nie ma "weny", żeby kombinować coś na obiad :)
OdpowiedzUsuńpyszne:)
OdpowiedzUsuńZ dżemem pysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam tosty francuskie! A jakie urocze serduszko pojawiło się na talerzu :)
OdpowiedzUsuńSerduszko tostowe mnie rozczuliło. I ten dżem truskawkowy ;>
OdpowiedzUsuńPyszności :) A wiosnę czuć już chyba wszędzie.
OdpowiedzUsuńfrancuskie tosty znakomite :).
OdpowiedzUsuńCudne śniadanie. Do tego kawa i nic mi nie potrzeba.
OdpowiedzUsuńchyba sobię takie zrobię rano. albo może już teraz? super
OdpowiedzUsuń:D wolę na wytrawnie
OdpowiedzUsuńU mnie koniecznie z wieśniaczkiem albo twarożkiem, ale z dżemem też smacznie :D Pysznie wyglądają ^^
OdpowiedzUsuńKocham takie tościki, jednak przeważnie wybieram wersję wytrawną np. z podsmażanym boczkiem:))
OdpowiedzUsuńOjej, tak lubię tosty francuskie, a dawno nie robiłam... Dzięki za przypomnienie:)
OdpowiedzUsuńPyszne, dawno nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńPychotka są takie tosty, nawet nie dawno je robiłam :-)
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie jadlam. :) zazwyczaj jadam tradycyjne bez jajka
OdpowiedzUsuńtaki chlebek lubię też na słono, usmażony w dużej ilości jajku :) ale Twoja wersja też mi się podoba
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie tosty, mój syn kiedyś wymyślił bym mu je zrobiła - i tak zostały u nas w domu :)
OdpowiedzUsuńOch uwielbiam je!!! Zrobię sobie jutro na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńApetyczne, ale zawsze, zawsze jak tu wchodzę, to najbardziej apetyczną rzeczą (osobą) jest na tej stronie Pani :) Z przyjemnością utożsamiam Panią z pysznym jedzeniem. Pozdrawiam i gratuluję bloga :)
OdpowiedzUsuńNata
Dziękuję serdecznie :*
OdpowiedzUsuńJakie ładniutkie tosty :) sama ostatnio kupiłam nowy toster więc skorzystam z tego przepisu możę już jutro :)
OdpowiedzUsuńmam takie same talerzyki, najbardziej lubię na nich jeść - proste i fajne :)) a tosty uwielbiam!!!
OdpowiedzUsuń