Jajka faszerowane.

Wczoraj wyszło słonko.
Był spacer po parku i plaży.
I wielkie zajadanie potem.

Jajka faszerowane
6 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki majonezu
łyżka posiekanego szczypiorku
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
rzeżucha

Jajka przekroić wzdłuż na pół.
Delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka utrzeć z majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Na koniec wmieszać szczypiorek.
Nadzienie włożyć do szprycy i napełnić miejsca po żółtkach.
Ozdobić rzeżuchą.

33 komentarze:

  1. rzeżucha *.*
    ja o swojej zapomniałam, a całe pudełko sobie zasadziłam na Wielkanoc i dopiero dziś na kanapkach jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. jajek nigdy dość! dzisiaj królowała rano jajecznica to na II śniadanie porywam połóweczkę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaki mi robisz, a myślałem, że po świętach na jajka nie będę mógł patrzeć...

    OdpowiedzUsuń
  4. Jajka faszerowane zajadam nie tylko na Święta :D Ale przypomniałaś mi, że mnie też kilka zostało. A, moja Mama miesza majonez z chrzanem ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. U mnie też były pieczarki faszerowane. Spaceru po plaży Ci zazdroszczę ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają pysznie, bardzo lubię jajka ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. wciąż w pysznym, świątecznym klimacie! :)

    piękno prostoty - takie jajka uwielbiam. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. idealne na wspomnienia poświąteczne :) pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  9. Z jajami to przerwa po świątecznym obżarstwie, choć te wyglądają naprawdę smakowicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pychota, a ta rzeżucha dopełnia całości :)

    OdpowiedzUsuń
  11. jaja na pewno pyszne, choć ja wczoraj wyrzuciłam już rzeżuchę. Niestety ale wydaje ona dość intensywny zapach, roznoszący się w całym domu :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam jaja faszerowane :)
    Oj, i spacery po plaży także. Zazdroszczę!

    OdpowiedzUsuń
  13. kurczę, też bym znowu jajko zjadła :) Twoje są piękne

    OdpowiedzUsuń
  14. Koniecznie trzeba się kiedyś skusić na faszerowane jajeczka... cholercia przez te święta zjadłam tylko jedno jajko, skandal! Muszę się poprawić ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Apetycznie przybrane jajeczka!

    OdpowiedzUsuń
  16. a u mnie wyjątkowo bezjajecznie na Wielkanoc było, więc z chęcią jedno porwę :D.

    OdpowiedzUsuń
  17. Mm jak pięknie, wiosennie :)
    Chciałabym mieć tak blisko morze. Zazdroszczę!

    OdpowiedzUsuń
  18. ja robilam taka sama ;P tradycja nadal w cenie

    OdpowiedzUsuń
  19. mmmmm mniam mniam, smakowite, rzeżuszkowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. haha ja tez wrzucilam jaja faszerowane :) moje sa bardzo proste, bez musztardy - musze sprobowac raz dodac :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Wykonanie banalne, a smak z pewnością zachwycający c:

    OdpowiedzUsuń
  22. Uwielbiam faszerowane jajka, pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  24. Przygotowuje takie jajka w bardzo podobny sposób!Są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  25. fajny farsz do jajeczek :) ...i po raz kolejny cudny talerzyk :] skąd Ty bierzesz takie śliczności?! :)

    OdpowiedzUsuń
  26. i w tym momencie zazdroszczę! u mnie na stole, ani jednego jajka widocznego, tylko ukryte w sałatkach i ciastach! ;p

    OdpowiedzUsuń
  27. Uwielbiam jajka faszerowane, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  28. super wyglądają, uwielbiam jajka faszerowane. Ja ostatnio zrobiłam na ostro z pepperoni :)



    OdpowiedzUsuń
  29. Uwielbiam takie rarytasy. Sama chętnie wypróbuje przepis. Moje dzieciaki uwielbiają takie przekąski.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger