Szaszłyki z dynią i testowanie aledobre.pl

Dostałam od aledobre w tym miesiącu także do przetestowania przyprawę do gyrosa - w dodatku duże opakowanie. Mieszanka jest bardzo łagodna z wyczuwalną nutą cebuli, oregano i papryki.
Wszystko, co lubię :))) Zrobiłam więc szaszłyki.

Szaszłyki z marynowaną dynią


0,5 pierś z kurczaka
2 cebule
marynowana dynia
przyprawa do gyrosa (do kupienia tutaj)
sól
2 łyżki oleju

Pierś pokroić w kostkę.
Doprawić solą, wlać olej, przyprawę do gyrosa - wymieszać.
Cebulę pokroić w krążki.
Dynię wyjąć z zalewy.
Nakłuwać na patyczki w dowolnej kolejności mięso, cebulę i dynię.
Dodatkowo jeszcze każdy składnik posypałam przyprawą do gyrosa.
Smażyć na rozgrzanej patelni do momentu aż mięso będzie upieczone, czyli rumiane.
Podane z domowym sosem czosnkowym - stąd.

Tak wygląda opakowanie przyprawy:
Przyprawa spisała się świetnie, pozostanie moją ulubioną.
Idealnie skomponowane składniki-papryka, pieprz, oregano, kolendra, suszona cebula i inne zioła.
Świetna jakość tych ziół sprawia, że potrawa jest niezwykle aromatyczne.
W przyprawie jest tylko niewielka ilość soli, co sprawia, że możemy użyć tak dużo przyprawy jak chcemy, bez obawy, że przesolimy danie.
Najlepiej smakuje do gyrosa, szaszłyków, ale też gulaszu czy sałatek.




27 komentarzy:

  1. mmm z dynią musi być przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. kolejna osoba zachwala sobie produkty ze strony aledobre.pl, cgyba też się skuszę ;3
    zjadłabym takiego szaszłyka ;3

    OdpowiedzUsuń
  3. cudny talerzyk ;) oczywiście szaszłyczki również wspaniałe, aż ślinka cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. z dynią jeszcze nie robiłam, ale często robię z ananasem... są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają niesamowicie apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ta marynowana dynia to pyszny sposób na odmienienie nudnych, tradycyjnych szaszłyków. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie próbowałam jeszcze szaszłyków z dynią ale brzmią zachęcająco ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. dawno nie jadłam szaszłyków, buuu!

    :*

    OdpowiedzUsuń
  9. tak ładnie wyglądają, a ja jeszcze bez obiadu :O

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyczuwam wakacyjno-grillowy klimat!

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam dynię, więc szaszłyki zdecydowanie na tak :).

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo smacznie wyglądają te szaszłyczki :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Już wiem co przy najbliższym grillowaniu będę pałaszowała :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dusiu, zmiana szaty? jak ładne!
    jesteś bardzo fotogeniczna ;]

    uwielbiam przyprawę gyros. i szaszłyki!

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam szaszłyki w każdej postaci :)
    A pomysł z dynią mnie zaskoczył.

    OdpowiedzUsuń
  16. bardzo fajne połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  17. Podobają mi się, ten dodatek dyni kusi :)

    OdpowiedzUsuń
  18. No ja Cię przepraszam, to jest wręcz niehumanitarne torturować człowieka takimi smakołykami...na fotce ;]

    OdpowiedzUsuń
  19. Zamarynować dynię! w tym roku już nie omieszkam:)
    Lubimy szaszłyki!

    OdpowiedzUsuń
  20. uwielbiam szaszłyki :) ależ mi zrobiłaś smaka :P

    OdpowiedzUsuń
  21. Ale pyszności ! Będę musiała takie zrobić :)

    http://dont--stop--believin.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  22. Zgadzam się, przyprawa jest świetna! :)
    W ogóle Manufaktura Smaku jeszcze mnie nie zawiodła :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Uwielbiam dynie, ale szaszłyków jeszcze z nią nie robiłam. Na pewno wypróbuje:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger