Tagliatelle z paskami cukinii

Długie spacery.
Wesołe rozmowy.
Wieczorne grillowanie.


Tagliatelle z paskami cukinii

makaron tagliatelle ok. 250g
2 duże cukinie
2 ząbki czosnku
szczypiorek
łyżka masła
szczypta duża soli
szczypta duża pieprzu
szczypiorek

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Cukinie pokroić obieraczką na paseczki - miąższ wyrzucić.
Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć chwilę na patelni.
Wrzucić do czosnku masło i cukinię, doprawić przyprawami i chwilę smażyć.
Kiedy makaron jest ugotowany przełożyć go do cukinii i wymieszać.
Albo nakładać makaron i na to paski z cukinii.
Podawać ze szczypiorkiem.


13 komentarzy:

  1. Od niedawna pałam miłością do cukinii i narobiłaś mi ogromnego smaka na taki makaron! :))

    OdpowiedzUsuń
  2. slicznie sie prezentuje, taka swieza i estetyczna potrawa. Bardzo mi sie podoba.

    OdpowiedzUsuń
  3. makaronu z cukinią jeszcze nie jadłam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię to :) Proste, świeże, zdrowe. Bardzo fajny makaron!

    OdpowiedzUsuń
  5. urok tkwi w prostocie:)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie jadłam makaronu w takiej wersji.

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda bardzo delikatnie. Danie z klasą w swej prostocie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. ostatnio wreszcie doceniłam cukinię i teraz jadłabym ją pod każdą postacią :) muszę koniecznie wypróbować Twój przepis, bo wygląda bardzo smakowicie! pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger