Jajecznica ze szparagami.

Mruczenie kota.
Drapanie kota.
Pobudka na miau.

Jajecznica ze szparagami
6 zielonych szparagów
4 jajka
łyżka oliwy
sól, pieprz
szczypiorek

Oderwać twarde końcówki szparagów.
Pokroić szparagi na 2-3cm kawałki.
W garnku zagotować wodę osoloną i wrzucić szparagi.
Gotować 4minuty i przełożyć do zimnej wody.
Na patelni rozgrzać wbić jajka.
Doprawić solą i pieprzem.
Smażyć aż się jajka zetną.
Dodać szparagi, wymieszać i przełożyć na talerze.
Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.


25 komentarzy:

  1. jak miło zobaczyć taką samą zastawę stołową:)a takiego wydania jajecznicy jeszcze nie jadłam, ciekawe połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej jeszcze nie jadłam:), wygląda przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetnie wygląda, aż nabrałam ochoty na jajecznicę

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę kiedyś wyczarować taką na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. widzę kolejny ciekawy pomysł na jajecznicę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fantastyczne jedzonko,idealne na niedzielny posiłek:)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  7. Jajko i szparagi świetnie się komponują, taka jajecznica musi być pyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. świetnie, miło, sympatycznie. Do zrobienia ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super sposób na szparagi, tylko czemu ja ich nigdzie dostać nie mogę? Białe jeszcze czasem się trafią, ale zielonych nie uświadczysz u mnie :(

    OdpowiedzUsuń
  10. Przepyszny duet, szparagi i jajka to zdecydowanie składniki, które kocham :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Dobrze jest zjeść takie zdrowie śniadanko

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniammniammniammniammmmm.... ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Moja kicia też robi mi pobudki ;-)
    Jeszcze nigdy nie jadłam szparagów, a w połączeniu z jajecznicą muszą ciekawie smakować :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. szparagów jeszcze nigdy nie jadłam, i nie myślałam, że można je dodać do jajecznicy, super! ; )

    OdpowiedzUsuń
  15. Fajny pomysł na wykorzystanie szparagów - tak jeszcze nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Ależ pyszności prezentujesz;]

    OdpowiedzUsuń
  17. niby zwykla jajecznica, ale jeden dodatek i mamy wykwintne danie ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Ślicznie i kolorowo :)
    ps. mam takie same kwiatuszki w kuchennej doniczce :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Zawsze sobie powtarzam, że jajecznicę można zrobić ze wszystkim. Ale oczywiście nie byłem na tyle mądry, żeby zrobić ze szparagami. Poprawie się :-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Jajecznicy ze szparagami jeszcze nie jadłam... ciekawe jak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  21. Przepiękne zdjęcia!!!! Niesamowite ... No i pyszna ta jajecznica :))

    OdpowiedzUsuń
  22. pięknie, kolorowo... i niesamowicie pyszne:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger