Kaszanka z cebulką.

Chęć na piknik.
Mam.
Kaszanka z cebulką
kaszanka
cebula
majeranek
olej

Cebulę pokroić w piórka.
Zeszklić na oleju, na patelni.
Kaszankę pokroić w plastry.
Smażyć około 10min, co jakiś czas mieszając.
Jeszcze smażąc dodać majeranek i wymieszać.
Podawać na ciepło z cebulką, musztardą i chlebem.

15 komentarzy:

  1. haha my się prześladujemy chyba :))) u mnie dzisiaj kaszanka będzie (czeka w lodówce grzecznie na swoją kolej).Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kaszankę, ale już tak dawno jej nie jadłam.. aż wstyd się przyznać!

    OdpowiedzUsuń
  3. moja mama ja bardzo lubi - ja od czasu do czasu tez sie skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię :) od czasu do czasu :) Tylko przyznam się, że nigdy nie dodawałam majeranku do kaszanki. Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dusia wymiatasz:D codziennie gotujesz pode mnie;) uwielbiam kaszanę, a ostatnio sobie ją grillujemy;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Smaki z mojego dzieciństwa;)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam takie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam kaszankę :D I tak, wiem, z czego jest zrobiona ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. oj nie nie, kaszanki nie przełknę, ale za to mój M. chętnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pamiętam jak babcia serwowała mi taką. Do dziś ją lubię, ostatnio nawet dodałam ją jako nadzienie do pierogów, ale tak inaczej trochę bo z cynamonem, goździkami i jabłkiem, pyszotka w dwóch wydaniach.

    OdpowiedzUsuń
  11. oj czasami tez lubię skubnąć i z kapusta kiszoną pycha!

    OdpowiedzUsuń
  12. Niby zwykła kaszanka, a Ty jak zwykle pięknie ją ujęłaś.

    OdpowiedzUsuń
  13. Zabójcze dla wątroby, ale smak jest genialny :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger