Mus z rabarbaru.

Słodkie chwile.
Chwile dla nas.

Mus z rabarbaru
3 łodygi rabarbaru
1/4 szklanki cukru
 łyżka cukru waniliowego (klik)

Rabarbar pokroić w drobną kostkę.
Włożyć do garnuszka z grubym dnem.
Dodać cukier i cukier waniliowy.
Gotować do miękkości.
Przelać do słoiczka.

21 komentarzy:

  1. aż by się kromeczkę chleba nim posmarowało :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam podobny dodałam odrobinę tabasco super podkręca smak rabarbaru.

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy można użyć zwykłego cukru waniliowego, tzn. ze sklepu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można, ale aromat nie będzie tak wyrazisty :)

      Usuń
  4. O, muszę sobie koniecznie zrobić kilka takich słoiczków. W tym sezonie po raz pierwszy przekonałam się do rabarbaru, tyle przepisów, jeszcze przede mną a tu już prawie koniec... Tak można go sobie przedłużyć ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Musi być dobry taki mus :-) Kilka dni temu upiekłam ciasto z rabarbarem i nawet mi posmakował.

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm, rabarbarowe cudo!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam takie musy! świetna sprawa!

    OdpowiedzUsuń
  8. Moja mama robi tak dżemy :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Wspaniały:)
    Mam chęć na coś tak pysznego:)

    OdpowiedzUsuń
  10. U mnie też dzisiaj było rabarbarowo:). Taki mus wyjadany łyżką prosto ze słoika... niebo!:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Taki krótki przepis, a tu niebo zamknięte w słoiczku...

    OdpowiedzUsuń
  12. Pychota. Taki mus sprawdzi się do wielu różnych pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Podoba mi się, mam rabarbar, wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  14. super! muszę poszuka rabarbaru, a jak nie znajdę, to mud będzie za rok:)
    zapisuję do ulubionych;D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger