Quiche ze szparagami i boczkiem.

Wiele się dzieje.
Wiele się będzie dziś działo.
Polska!
Quiche ze szparagami i boczkiem
opakowanie ciasta francuskiego
10 łyżek jogurtu greckiego
jajko
100g sera
150g boczku wędzonego 
200g szparagów zielonych
pieprz 

Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia.
Zawinąć boczki ciasta tworząc obramowanie i docisnąć je widelcem.
Podpiec ciasto w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok.10min.
Zagotować osoloną wodę w garnku.
Włożyć do niej szparagi i gotować 5min.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiany kolor.
W misce rozmieszać jajko, jogurt i starty na tarce ser.
Wylać taką masę na ciasto francuskie.
Ułożyć na masie szparagi i boczek.
Doprawić pieprzem.
Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10-15minut aż ciasto się zarumieni.

41 komentarzy:

  1. ładne, nie wiem czy jeść czy wieszać na ścianie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Obawiam sie, ze nawet najgoretszy doping niewiele pomoze. Ale to wcale nie znaczy, ze nie warto probowac ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ślicznie wygląda, tak sielsko-anielsko;)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglada jak dzieło sztuki:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Jesteś moją inspiracją! ;D
    Wiele Twoich przepisów wypróbowałam w domku :)
    Pyyycha! ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha, uwielbiam takie szybkie tarty na cieście francuskim, sama ich sporo robię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o rajuś, to wygląda fenomenalnie! Póki co robiłam coś podobnego, ale z szynką i brokułami!

    OdpowiedzUsuń
  8. Własnie mam ochotę na quiche z ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale pycha, super połączenie składników!

    OdpowiedzUsuń
  10. Boczek i szparagi:) Super:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Proste i świetnie prezentujące się danie mniamm!

    OdpowiedzUsuń
  12. Pięknie wygląda! Po raz kolejny jest to dowód na to, że smak tkwi w prostocie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda jak obraz, chce się na nią patrzeć! (i jeść ;))

    OdpowiedzUsuń
  14. chętnie bym spróbowała, ale Twojego! świetnie wygląda, aż letnio:)

    OdpowiedzUsuń
  15. pięknie! wygląda jak obraz:)))

    OdpowiedzUsuń
  16. takiego jeszcze nie jadlam!

    OdpowiedzUsuń
  17. Wygląda wspaniale, no i przede wszystkim prosty przepis na coś cudownego!

    OdpowiedzUsuń
  18. Pięknie wygląda.
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  19. Piękne, jak malowane. Muszę wypróbować taki sposób pieczenia tart - bez formy.

    OdpowiedzUsuń
  20. Ojej uwielbiam quiche! Apetycznie podane!:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Zgadzam się poprzednimi komentarzami- to wygląda pięknie! w pierwszej chwili nasunął mi się na myśl mazurek ;p

    OdpowiedzUsuń
  22. Tak piękne, że aż szkoda skubnąć choćby kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Wygląda wielce smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  24. Ha, ha, u Ciebie też szparagi i też boczek, ale w zupełnie innym wydaniu :-D

    OdpowiedzUsuń
  25. Wygląda fantastycznie, uwielbiam takie quiche :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Wspaniale to wyglada! ;)Jak retro obrazek...no coś wspaniałego!

    OdpowiedzUsuń
  27. Powaliło mnie to quiche!
    Prze-pię-kne!

    OdpowiedzUsuń
  28. jak obrazek! szkoda by było zjeść :)))

    OdpowiedzUsuń
  29. No i natchnęłaś mnie, u mnie też quiche :D

    OdpowiedzUsuń
  30. Pięknie się prezentuje, a jakie to musi być smaczne...:)

    OdpowiedzUsuń
  31. piękne :) robiłam i bardzo dobrze wyszło :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger