Grillowane szparagi.

Kilometry miłości.
Spacerów mnóstwo.
Słońce o tak.
Grillowane szparagi
pęczek zielonych szparagów
sól (najlepiej gruboziarnista)
1/4 szklanki oliwy
3 ząbki czosnku

Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać z oliwą.
Szparagi przełożyć na grilla.
Polać oliwą, posypać solą.
Grillować z dwóch stron do miękkości.

19 komentarzy:

  1. uwielbiam grillowane szparagi - ostatnio też robiłam :-) śliczna fotka

    OdpowiedzUsuń
  2. Dusiu, naprawdę śliczne zdjęcie.

    myślisz, żeby nie odpuszczać?
    ja już nie daję rady ze sobą. nadziei już nie mam.
    pół roku trwa taki stan.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dusia, gdzie ty jeszcze dostałaś zielone szparagi?:)
    Karmel-itka - głowa do góry:)Jesteśmy z Tobą:)

    OdpowiedzUsuń
  4. U nas jeszcze można kupić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm! takie chrupiące, muszą być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  6. zielone szparagi mmm moje ulubione:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Szparagi same w sobie są pyszne, więc niewiele im trzeba dodatków :) W takiej wersji muszą być wyśmienite :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Doskonałe :) szkoda, że to już prawie ostatnie.

    OdpowiedzUsuń
  9. kocham szparagi i z dodatkiem czosnku.. obłędne ;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja już nie widziałam szparagów, ah piękne wspomnienie... :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak z czosneczkiem, to na pewno pychotka!:))

    OdpowiedzUsuń
  12. cudowne zdjęcie! no i szparagi prezentują się dostojnie pysznie ! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  13. Nic prostszego i nic bardziej pysznego.
    Pozdrawiam Dusiu:-)

    OdpowiedzUsuń
  14. zielonych jeszcze nie jadlam ;p

    OdpowiedzUsuń
  15. mmmmm, jem, jem i nie mogę się najeść :)

    OdpowiedzUsuń
  16. szkoda, że już po sezonie, zielone najbardziej lubię

    Blog about life and travelling
    Blog about cooking

    OdpowiedzUsuń
  17. Z grilla jeszcze nie jadłam. Chciałabym umieścić Twoje potrawy zgłaszane do akcji Grill 2012 w podsumowaniu, oznacz proszę wpisy zgodnie z zasadami akcji.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger