Kofty.

Pachnie latem.
Pachnie deszczem.
Pachnie kwiatami.
Kofty
kofty kebabiki kebabki mięso mielone
500g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
łyżka zielonej czubrycy (stąd)
przyprawa do grilla (stąd)
cebula
jajko
sól, pieprz

Wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem.
Cebulę pokroić drobno i dodać do mięsa.
Formować z masy podłużne kiełbaski.
Nabijać na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków.
Smażyć na grillu albo patelni grillowej przez ok.10minut z obu stron.
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym - klik.

Przyprawy dostałam od aledobre.pl.
Przyprawa do grilla ma bardzo aromatyczny, mocno czosnkowy i ziołowy smak. Jest lekko pikantna.
Czubryca zielona składa się z cząbru o specyficznych aromacie, lekko korzennym smaku. Świetnie podkreśla smak dań mięsnych jak i sałatek.
kofty kofta kebabiki kebabki mięso mielone
kofty kofta kebabiki kebabki mięso mielone

27 komentarzy:

  1. ostatnio sama robilam kofty pierwszy raz ;p i juz uwielbiam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy nie robiłam koftów. Jestem ciekawa, jak smakuje czubryca, pierwszy raz słyszę :) Ile ja się jeszcze muszę nauczyć!

    OdpowiedzUsuń
  3. dla takiej małej mięsożernej jak ja kofty jak najbardziej

    OdpowiedzUsuń
  4. Już widzę jak mógłbym takich przygotować cały talerz, schować do lodówki i co 10min biegać po jedną ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają znakomicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie wyglądające mięsko :) mniam mniam

    OdpowiedzUsuń
  7. ale dobre!!
    pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje "ambasady" :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię i robię często, doprawiam przyprawą przywiezioną z Grecji :)

    PS. Fantastyczny nagłówek! Retro- pięknie wyglądasz! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. wciągnęłabym wszystkie! marzę o weekendzie i takich frykasach z grilla!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ależ smakołyki, zaintrygowała mnie ta czubryca :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak ja lubię kofty! Ostatnio jadłam warzywne, teraz mi się chce mięsnych :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Super!Zabieram się ciągle do zrobienia, ale jakoś mi nie po drodze ;) Fajniutkie przyprawy:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Już kiedyś widziałam ten przepis i bardzo mi się spodobał, tylko brak mi czasu, żeby je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglądają smakowicie i zawsze to jakaś odmiana dla tradycyjnych kotletów mielonych;) // (a co do szyszek, to oryginału w Zakopanem wprawdzie nie jadłam, ale muszę kiedyś je zrobić...) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pychota! Szczególnie z sosem czosnkowym :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Mój mąż robi podobne, lecz z innymi przyprawami, wyglądają smakowicie! :))

    OdpowiedzUsuń
  17. wyglądają fantastycznie, kojarzą mi się z wakacjami :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Pyszności!:) Chętnie zjadłabym takiego nadzianego:)

    OdpowiedzUsuń
  19. W sam raz na letni obiad. Do tego jogurt i sałata i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

    OdpowiedzUsuń
  20. Robię takie tylko ze startymi pieczarkami. Muszę koniecznie wypróbować z czubrycą, bo mam ją na stanie.

    OdpowiedzUsuń
  21. uwielbiam takie zapachy! zapach lata. zapach pysznego jedzenia.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger