Śmietankowiec.

Ciepło.

Śmietankowiec
śmietankowiec, ciasto bez pieczenia,
500ml śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
galaretka truskawkowa
500ml wrzącej wody

Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie.
Przelać do miseczki i zostawić do stężenia.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody.
Żelatynę dolać do kremówki i zmiksować.
Galaretkę pokroić w kostkę i wrzucić do masy śmietanowej, wymieszać.
Całość przelać do silikonowej formy i zostawić na noc do stężenia.
śmietankowiec, ciasto bez pieczenia,


27 komentarzy:

  1. fajny pomysł na deser w upalne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze lubiłam galaretkę z bitą śmietaną, ale w takim wydaniu jeszcze jej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mam na niego ochotę, ah!

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam! uwielbiam wszystko co smietanowe, moja ciocia robiła podobne ciasto tylko na biszkopcie !

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm, i ten listek miętki :)
    p.s. bardzo ciepło Duś...

    OdpowiedzUsuń
  6. smakowicie wyglada. mniaam

    OdpowiedzUsuń
  7. dla mnie efektywniej wygląda z 3 kolorami galaretek rozpuszczone w 300ml wody wtedy:)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale apetycznie wygląda!! mmmmmm ....;)

    http://twoje-kosmetyki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. Genialnie wygląda! Uwielbiam desery tego typu. Będę musiała je zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  10. Mniam, uwielbiam takie szybkie i proste desery :) wyglada pysznie!

    buziaki ;*

    OdpowiedzUsuń
  11. na taki upał jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  12. świetny pomysl na upały :)

    OdpowiedzUsuń
  13. no... podsumowałaś to, powiem więcej - GORĄCO. Deserek bardzo apetyczny

    OdpowiedzUsuń
  14. obłoczek w buzi! Do wypróbowania!!

    OdpowiedzUsuń
  15. Sprawia wrażenie mega-puszystego :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Musiał się rozpływać w ustach:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Jak ja dawno nie jadłam takiego ciasta :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Wygląda na bardzo lekki ,super musi smakować:)

    OdpowiedzUsuń
  19. lubie^^ ale wole jogurtowca ;p

    OdpowiedzUsuń
  20. Jaka fajna puszysta pianka :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  22. musiało by pyszne :) ja zawsze robiłam jogurtowiec z jogurtu naturalnego w wersji z zelatyną, ze śmietaną chętnie spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. wygląda pysznie :) robiłać to w takiej formie jak do tarty?
    pozdrawiam
    Marlena

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger