Strucla.

Ostatnie chwile.
Na truskawki :(
Strucla z truskawkami
strucla z truskawkami, ciasto z truskawkami, truskawki, strucla z owocami
ciasto francuskie
szklanka truskawek
łyżka cukru waniliowego (przepis tutaj klik)

Rozłożyć ciasto francuskie i boki ponacinać w paski.
Na środku ułożyć truskawki.
Posypać je cukrem waniliowym.
Paski ciasta naprzemiennie kłaść na truskawkach, boki zagiąć (instrukcja zdjęciowa poniżej).
Piec w 180st.C przez około 20min.
strucla z truskawkami, ciasto z truskawkami, truskawki, strucla z owocami, przepis na strucle, jak zawinąć strucle
strucla z truskawkami, ciasto z truskawkami, truskawki, strucla z owocami, przepis na strucle, jak zawinąć strucle
strucla z truskawkami, ciasto z truskawkami, truskawki, strucla z owocami, przepis na strucle, jak zawinąć strucle

42 komentarze:

  1. Smakowita strucla! Aż sama żałuje że to już praktycznie końcóweczka sezonu truskawkowego, dla mnie mógłby trwać, trwać i trwać:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczna i smakowita!
    I to ostatni dzwonek na truskawki.
    Szkoda...

    OdpowiedzUsuń
  3. ciasto francuskie zawsze z przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda obłędnie, aż zatęskniłam za truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetnie wygląda! Żałuję, że nie mam na działce piekarnika...Buu

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł! Ja z truskawkami to nie bardzo, ale może z agrestem spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pięnie wygląda! Myslałam,że będzie drożdżowa, a tu proszę z ciasta francuskiego i jaka fajna!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Oj, będziemy tęsknić za truskawkami! :(

    OdpowiedzUsuń
  9. taka strucla to cos co tygryski lubią najbardziej :D

    OdpowiedzUsuń
  10. fajna, pieknie sie prezetuje.

    OdpowiedzUsuń
  11. juz za nimi tesknie! :-(

    OdpowiedzUsuń
  12. dlaczego sezon truskawkowy nie może trwać całe lato:) Strucla pewnie jest pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Super!Ja teraz czekam na wiśnie i śliwki :) Mniam mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. prosto i pysznie, dodatkowo szybko:) czyli wszystko co lubię. Miłego dnia

    OdpowiedzUsuń
  15. Apetyczna.
    Na szczęście truskawki można zamieniać innymi owocami :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wygląda bardzo apetycznie;) Szkoda, że u mnie na działce nie ma już truskawek...

    OdpowiedzUsuń
  17. Mniam, jaka prosta, a jak smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Wypieki z ciasta francuskiego są świetne! szybkie, proste, a jakie smaczne! :)
    No tak... niestety sezon się kończy, ale pocieszmy się tym, że truskawki odchodzą, ale robią za to miejsce innym owocom lata :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Szybko i pysznie. Muszę wypróbować ale może z innymi owocami - może ze śliwkami?

    OdpowiedzUsuń
  20. Dałabym się pokroić za jej kawałeczek :)))

    OdpowiedzUsuń
  21. dawno u mnie nie było ciasta francuskiego, trzeba coś takiego zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Efektownie! podoba mi się :-) Szkoda, że truskawki już nas opuszczają...

    OdpowiedzUsuń
  23. Fajnie wygląda. Szkoda, że już kończą się truskawki. Sezon powinien trwać chociaż miesiąc dłużej:)

    OdpowiedzUsuń
  24. Wygląda cudownie i zapewne rozpływa się w ustach *_*

    OdpowiedzUsuń
  25. Mąż zajrzał mi przez ramię gdy czytałam ten wpis, powiedział, że strucla bardzo ładnie wygląda i że też taką chce :D:D:D Ciekawe tylko czy gdzieś jeszcze dostanę truskawki...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W gdańsku jeszcze są! Aż się boję, że znikną, bo podobno już nie wszędzie są :)

      Usuń
  26. Na południu Polski już nie ma :(

    OdpowiedzUsuń
  27. toż to rewelacja z tą struclą ;-) tak nie wiele trzeba, by zaszokować gości ;-) Dzięki Dusia ;-)

    OdpowiedzUsuń
  28. Mmm jak pysznie. Muszę w końcu zrobić ciasto francuskie ;)

    OdpowiedzUsuń
  29. Strucla, gałka loda i jestem w niebie mniam :]

    OdpowiedzUsuń
  30. Mam ogromną ochotę na coś truskawkowego, ale u mnie truskawek już nie ma... muszę czekać do przyszłego roku

    OdpowiedzUsuń
  31. Chętnie bym teraz zjadła kawałeczek do herbaty ale pewnie będę mogła skorzystać z tego przepisu dopiero w przyszłym roku w nowym sezonie truskawkowym

    OdpowiedzUsuń
  32. A u mnie juz po truskawkach, ale i tak najadlam sie za caly rok

    OdpowiedzUsuń
  33. Takiej jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger