Brownie z mikrofalówki.

Sukienka.
Turkusowe buty.
I kolejny siódmy.
Razem .

Brownie z mikrofalówki
inspiracja
brownie z mikrofalówki, ciasto z mikrofalówki, ciasto z mikrofali, brownie z mikrofali, przepis na ciasto z mikrofali
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki mąki
2 łyżki kakao
szczypta soli
2 łyżki oliwy
3 łyżki wody gazowanej
lody opcjonalnie

Wymieszaj wszystkie suche składniki w kubku.
Dodaj oliwę i wody, jeśli będzie za suche - dodaj odrobinę więcej oliwy i wody.
Wymieszaj całość i wsadź do mikrofalówki.
Piec na najwyższej mocy około 3minuty, doglądaj po każdej minucie czy jest gotowe.
Wyjąć z kubka, albo i nie, podawać z lodami.
brownie z mikrofalówki, ciasto z mikrofalówki, ciasto z mikrofali, brownie z mikrofali, przepis na ciasto z mikrofali
brownie z mikrofalówki, ciasto z mikrofalówki, ciasto z mikrofali, brownie z mikrofali, przepis na ciasto z mikrofali
Wczoraj miałam okazję zobaczyć w akcji Paulinę z kotlet.tv, która kucharzyła na plaży :) 
Paulina to kopalnia pozytywnej energii i uśmiechu :) Szalenie cieszę się, że mogłam Cię poznać osobiście :) 


53 komentarze:

  1. Zdecydowanie ciasto z mikrofali jest na mojej liście do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo, też chciałabym poznać Paulinę :) Ciasta z mikrofali jeszcze nigdy nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. spotkania zazdroszczę:)
    a do ciasta z mikrofali od dawna się przymierzam, już nie pierwsza osoba mnie kusi żeby spróbować. Nie wiem czemu mam jakieś opory..?

    OdpowiedzUsuń
  4. Ładnie się prezentują, pewnie równie dobrze smakują ;) hmm ja mam złe wspomnienia po mikrofalowych wypiekach, ale widzę, że Twoje jak najbardziej udane :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję bardzo za spotkanie :) było miło poznać Cię osobiście i dzięki za fotki i tyle miłych słów :))) ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  6. Przedwe wszystkim podoba mi się ilość tego Brownies:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Szkoda, że nie mam mikrofalówki :)) Bo miałabym śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  8. mam deser na dziś :) dziękuję :*

    OdpowiedzUsuń
  9. właśnie zrobiłam brownie, jest pyszne !! :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super :) pochwal się na fanpagu zdjęciem :)

      Usuń
  10. Jak szybko i jak słodko:).
    Ale się ładnie uśmiechacie;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pięknie ci z uśmiechem na twarzy :)
    Skusiłabym się na takie brownies, ale nie wiem, czy moja stara mikrofalówka da radę. No, zobaczymy. Najwyżej spalę mieszkanie.

    OdpowiedzUsuń
  12. robiłam, zupełnie nie w moim guście.

    OdpowiedzUsuń
  13. już kiedyś robiłam 'ciasta w 5 min' i było to kompletną klapą. ale właśnie postanowiłam wypróbować Twój przepis i... rewelacja! zjadłam posypane cukrem pudrem z dodatkiem domowej konfitury z truskawek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się :) pochwal się fotką

      Usuń
    2. niestety nie zrobiłam, ale coś czuję, że jutro, albo nawet jeszcze dziś będzie powtórka (a dieta poszła...), więc zadbam o zdjęcia ;-)

      Usuń
    3. trochę poskaczesz i po kaloriach :) w takim razie czekam:)

      Usuń
  14. Lubię ciasta z mikrofalówki, brownie jest moim nr 1 :)

    OdpowiedzUsuń
  15. tak mi ślinka cieknie na czekoladowe ciacha, że jutro chyba zrobię sobie takie :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Fajne ,ale nie mam mikrofalówki

    OdpowiedzUsuń
  17. uuuu nie wiedziałam, że Paulina będzie na plaży gotowała :( Szkoda, chętnie bym ją poznała :) a ciacho z mikrofalówki to świetny pomysł, ale znowu nie mam głównego składnika, czyli mikrofalówki :/

    OdpowiedzUsuń
  18. Kusi mnie to ciacho od dawna i nie mogę się zmobilizować i zrobić. Wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Kiedyś próbowałam zrobić podobne i skończyło się zakalcowatą klapą... Następnym razem spróbuję z twojego przepisu, a nuż mi wyjdzie takie ładne jak tobie ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Świetny pomysł, muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  21. pyszny i szybki sposób , bardzo smaczne ciasto ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. Od jakiegoś czasu zabieram się za zrobienie takiego ciastka jednak miałam opory bo słyszałam o wybuchowych próbach które kończyły się wielkim myciem mikrofalówki ;) Ale tym razem się skuszę i wypróbuję :) Magda.

    OdpowiedzUsuń
  23. Wspaniały pomysł na smakowite śniadanku :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Twoje Brownie jest doskonałym dowodem na to, jak bardzo nie doceniamy mikrofalówki. Super!

    OdpowiedzUsuń
  25. zrobiłam! pycha! dodałam wiśnie - rewelacja: http://qchnia-uli.blogspot.com/2012/08/czekoladowy-deser-z-mikrofali-brownie.html

    OdpowiedzUsuń
  26. Dusiu, Ty genialna kobieto (i piękna;D)... zaraz pędzę wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Super to brownie, nie wiedziałam że można zrobić tak szybko w mikrofali, na pewno wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciasto nie wyrośnie bez środka spulchniającego

      Usuń
    2. Spokojnie wyrośnie, w końcu to brownie, ciasto nie ma być wysokie a wilgotne i upieczone

      Usuń
  28. Zrobiłam, ale nie polecam.. Ciasto niby wyszło,ale za grosz nie przypomina brownie. Pomijając to, nawet nie można powiedzieć, że jest to smaczne. Nie wiem, może coś sknociłam.. Bo widzę, że kilka osób nade mną pisało , że jest smaczne. ;)

    OdpowiedzUsuń
  29. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  30. mi wyszedł asfalt :D

    OdpowiedzUsuń
  31. właśnie jem, i powiem Ci niebo w gębie *.*

    OdpowiedzUsuń
  32. Mam pytanie-można zastąpić wode gazowana np szczypta proszku do pieczenia?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. woda daje też wilgotnosc ciastu, mozna zastąpic jogurtem i dac proszku odrobine

      Usuń
  33. A ja nie wiem co źle zrobiłam, ale jak otworzyłam miktofalówkę to z brownie zaczął się wydobywać dym. Wiesz może dlaczego tak się stało? Daria

    OdpowiedzUsuń
  34. zaraz zobaczę czy mi wyjdzie:) na urodziny prubuję zrobić bo nie mogę korzystać z piekarnika. cziekawi mnie to że niemam nawet jednego jajka w przepiszie, ale zapowiada się dobrze. zamiast 2 łyżek oliwy wziełam 5 wody. a na ile porcji to wychodzi?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po to jest oliwa olej zeby było wilgotne, promienie mikrofali wyciągają wodę więc nie ma sensu jej dodawać. Porcja jedna max. dwie

      Usuń
  35. TTTTTTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOOOOOOOOO RRRRRRRRRROOOOOOOOOOŚŚŚŚŚŚŚŚŚNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  36. troche mi się spaliła

    OdpowiedzUsuń
  37. Wyszło pyszneee, mi nie urosło, nie idealne, jakby jakiegoś składnika brakowało ale tak na szybko genialne.

    OdpowiedzUsuń
  38. Mniam wyszło pyszne :D wodę gazowana spokojnie można zastąpić zwykłą plus trochę proszku do pieczenia, ja tak zrobiłam bo nie miałam gazowanej wody i wyszło super ;) teraz jak mam apetyt na coś słodkiego to wystarczy 5 min i gotowe :D

    OdpowiedzUsuń
  39. Zrobiłam, wyszło pyszne :D Olej dałam z orzechów włoskich, a zamiast wody gazowanej dodałam jogurt naturalny i proszek do pieczenia, tak jak napisałaś pod którymś komentarzem :) Na pewno nie robię go ostatni raz ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger