Bruschetta z mozzarella i prosciutto.

I.
Love.
Nature.

Bruschetta z mozzarellą i prosciutto
bruschetta, przepis na bruschette, bruschetta z mozzarellą, bruschetta z prosciutto
bagietka
mozzarella
szynka prosciutto
oliwa
ząbek czosnku
bazylia

Bagietkę pokroić pod skosem na kromki.
Każdą natrzeć z dwóch stron czosnkiem i oliwą.
Kłaść na rozgrzanej oliwie i smażyć chwilę.
Kulkę mozzarelli pokroić na plastry.
Grzanki przekręcić na drugą stronę i na każdej położyć plaster mozzarelli.
Smażyć chwilę do lekkiego roztopienia się sera.
Na każdej grzance ułożyć plasterek szynki i listek bazylii.
Doskonale smakuje również z ugotowanym jajkiem.

Chciałabym zaprosić Was do konkursu
Konkurs znajdziecie tutaj: klik klik


33 komentarze:

  1. Za to uwielbiam między innymi kuchnię włoską. :) Pyszna, pełna aromatów prostota...

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ciągnącą się mozzarellę... Pycha;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pyszne ;) Muszę koniecznie zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak dla mnie, idealne połączenie smaków. Wygląda przepyszniasto! :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowne włoskie smaki:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudo, a zdjęcia jakie...:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mogę się wprosić na jedną?? :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Prosto, szybko i pysznie! Klasyka:)

    OdpowiedzUsuń
  9. tak proste, a smaczne!
    wyborne śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  10. ... i maczane we wspaniałej oliwie! Pychota

    OdpowiedzUsuń
  11. Dusiu za de cudne zdjęcia i masę pysznego jedzonka nominuję cię do Versatile Blogger Award ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Smakowita bruschetta :) Wyroby I love nature są świetne, miałem szczęście wygrać ich deskę, jest niesamowita, z litego drewna, a waży chyba z 5 kilo ;) Muszę coś śliwkowego na konkurs wymyślić :)

    OdpowiedzUsuń
  13. cos tak prostego i pysznego zarazem.

    OdpowiedzUsuń
  14. Może przepis nie jest "tradycyjny", ale warto spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Dusiuuu... ja się poczestuję ;]

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam połączenie Mozzarelli i prosciutto crudo , ale muszę się zgodzić z Urszula Jaworską....to nie jest tradycyjna włoska bruschetta.

    OdpowiedzUsuń
  17. Kocham brouschette pod każdą postacią :3

    OdpowiedzUsuń
  18. ahh, przypomniałaś mi o włoskich wakacjach...

    OdpowiedzUsuń
  19. Smaczne, piękne, idealne! :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Pyszne! I do tego kieliszek wina:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Nominowałam Cię do Versatile Blogger Award. Zapraszam do mnie na bloga po więcej informacji:)

    http://apetytprzepisy.blogspot.co.uk/2012/08/versatile-blogger-award-nominacje.html

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  22. Dusiu, dziękuję za przepyszne śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że smakowało :) podziel się zdjeciem na fanpagu

      Usuń
  23. Tak pięknie podane :)Moje ulubione włoskie smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Fantastyczne! Takie proste w przygotowaniu rzeczy są najlepsze!!!

    OdpowiedzUsuń
  25. Nominowałam Ciebie w zabawie Versatile Blogger Award. Za pyszne zdjęcia i wspaniałe przepisy i wiele inspiracji. :). Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  26. Proste a pewnie przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  27. pysznie wyglądają, aż nie można się oderwać:)

    OdpowiedzUsuń
  28. Pyszne.
    Uwielbiam takie kanapeczki :)
    W ogóle włoska kuchnia to skarbnica ciekawych przepisów.
    Ja ostatnimi czasy testuję tramezzini :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger