20 komentarzy:

  1. Ty mi napisz kochana jak się patroszy tę flądrę to kupię bo sa tylko tuszki a ja w zyciu nie miałam nic wspólnego z obieraniem ryby:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Odcinasz głowę tuż za skrzelami - ustawiasz sobie rybę na boku i wtedy jest wygodniej, wyciągasz wszystko ze środka - ważne, żeby usunąć woreczek żółciowy, nadaje gorzkiego smaku, jeśli się wcześniej nam przeciął to kilka razy potem rybę myjesz, zamiast raz, żeby pozbyć się tej goryczki, usuwasz płetwy bo piją tłuszczu bardzo dużo. Płuczesz i gotowe :)

      Usuń
  2. Lutenica pyszna więc i z rybką będzie smakowita:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. w sam raz na dziś, smacznie ta ryba się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie jadłam żadnej ryby w sosie, ostatnio tylko ten kurczak i kurczak, z z ryb łosoś- trzeba w końcu urozmaić ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. O mniam, musi pysznie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. No i nabrałem ochoty na rybkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z tego typu sosem jestem w stanie zjeść nawet taką rybę, której nie lubię;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię flądrę, ale... dotychczas jadłam tylko wędzoną albo gotowaną na parze. Trzeba będzie spróbować i takiej ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. lubie ryby wiec pewnie by mi smakowalo ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Flądrę bardzo lubię, ale taka od rybaków (zdarzyło mi się taką jeść), ta ze sklepu to porażka. Z takim sosem chętnie bym spróbowała, ale od tej ryby dzieli mnie 500 km :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda pysznie. Za flądrą nie przepadam, ale może można zastąpić ją inną rybą? :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda bardzo smacznie ma takie intensywne kolory

    OdpowiedzUsuń
  13. lubię flądre. To jedna z moich ulubionych ryb, zawsze króluje na Wigilii u mnie w domu ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wygląda pysznie, pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. jeżeli smakuje tak jak wygląda to zjem nawet zdjęcie ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Szybkie danie, a na pewno jest rewelacyjne w smaku. Chętnie wypróbuję, tylko nie wiem, gdzie szukać tego pysznego sosiku

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger