Pomysl na papirus.

Dzięki temu, że jestem Przyjacielem Winiary miałam okazje przetestować ich nowy "Pomysł na...". Dodatkowo dostałam patelnię Tefal z powłoką tytanową i bon do Tesco na zrealizowanie zakupów.
Ten nowy produkt to "Pomysł na...papirus", gdzie znajdziemy 4 kawałki pergaminu z przyprawami i ziołami. Wystarczy wsadzić w pergamin lekko rozbitą pierś z kurczaka i smażyć z dwóch stron po 5minut na patelni bez tłuszczu.
Mamy 3 wersje smakowe:zioła prowansalskie, czosnek z ziołami i z papryką.
Jedyne mięso, które jem z przyjemnością to pierś z kurczaka, a pierś usmażona w ten sposób jest niezwykle soczysta i bardzo dobrze doprawiona. Minus to tłuszcz utwardzony w składzie, a miało być całkiem beztłuszczowo. Dobrze, że nie ma sztucznych barwników czy glutaminianu. Jednak polecam i sama będę kupować :) A złośliwe komentarze będę kasować :)

39 komentarzy:

  1. :) Ja też lubię pierś, a ten przepis wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten kurczak wygląda naprawdę pysznie. Chyba się skuszę na kupienie tego produktu. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna sprawa:) Lubię czasem spróbować czegoś nowego.

    OdpowiedzUsuń
  5. :)
    i ja muszę spróbować!:)

    kasuj, a co tam:*

    OdpowiedzUsuń
  6. ooo, o tym pomyśle jeszcze nie słyszałam. :)
    szkoda tylko, że ma ten tłuszcz w składzie, ale...chętnie wypróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie widziałam jeszcze tego produktu Winiary ale świetnie się zapowiada :) Uwielbiam kurczaka z folii więc to będzie ciekawa alternatywa.

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo apetycznie wygląda. Nie miałam jeszcze okazji próbować tego produktu. Będę polować w sklepie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. to bardzo fajny pomysł na pyszny obaid , kupiłam sobie dwie paczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. wygląda przepysznie ! uwielbiam taką pierś z kurczaka na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  11. jeszcze nie widziałam tej nowości:)sama czasem kupują takie rzeczy na czarną godzinę;) wtedy jest jak znalazł:) musze wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  12. no doprawiona to musi być napewno skoro tyle przypraw na tym pergaminie.
    Opłaca się być Przyjacielem Winiary ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Chętnie przetestuję ten produkt u siebie w domu, bo wygląda zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ciekawy pomysł. Sama chętnie kupię
    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  15. ja lubię winiary i lubię testować nowości ;) tak wiec będę polować na to cudo w sklepie ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. No, całkiem ciekawy ten Pomysł na...

    OdpowiedzUsuń
  17. czekam, aż będzie w sklepie i będę mogła wypróbować. Ja też jadam tylko kurczaka, a potrawy z woreczka chętnie urozmaicę czymś nowym :)
    pozazdrościć Ci tylko takiego przyjaciela Winiary :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Podoba mi się ten pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Fajny pomysł, w zasadzie łatwy w przygotowaniu. A ja uwielbiam filety z kurczaka pod każdą opcją! Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  20. Zgadzam się z Tobą odnośnie mięsa, z checią pierś z kurczaka zjem. Za innym... nie za bardzo;).

    OdpowiedzUsuń
  21. Ten pomysł mi się podoba :-) Jak trafię w sklepie, to chętnie wypróbuję.
    Podzielam zdanie na temat piersi z kurczaka, najlepsze mięso ;-)

    OdpowiedzUsuń
  22. Ciekawy pomysł:) Pewnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  23. łatwo i szybko można zrobić coś smacznego...na pewno przetestuję :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Ja również najbardziej preferuję pierś z kurczaka, nie ma nic lepszego! Z pewnością wybiorę się po taki "pomysł na.." :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Jeszcze z takim czymś się nie spotkałam, czego to nie wymyślą!

    OdpowiedzUsuń
  26. ooo, muszę poszukac w sklepach, bo nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad, a ochotę na pierś z kurczaka ogromną:)

    OdpowiedzUsuń
  27. Ciekawy pomysł, czego to ludzie nie wymyślą :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Chętnie spróbuję. Pierś z kurczaka to najczęściej jedzone przeze mnie mięso i lubię szukać nowych urozmaiceń :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Och wygląda pysznie! Spróbuję jak tylko znajdę w sklepie:)

    OdpowiedzUsuń
  30. Dzięki Tobie wypróbowałam ;) Dziękuję za podsunięcie pomysłu na szybki i smaczny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  31. ...czyli na tym blogu nie ma miejsca na odmienne zdanie ? ;P
    pozdrawiam
    Kamila :)

    OdpowiedzUsuń
  32. To ja podobnie robię ale z użyciem papieru Saga (do gotowania i pieczenia), sposób podobny tyle ze sama mieszam przyprawy ;) Ale jestem otwarta na nowości i to też pewnie kiedyś wypróbuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  33. To ja też wole sama przyprawiać :) Papirusa próbowałam i mi bardzo przypadła do gustu taka pierś, ale domownicy skarżyli sie, że zbyt słona.

    OdpowiedzUsuń
  34. Bardzo lubię kurczaka w pergaminie, zawsze po niego sięgam jak nie mam czasu na stanie przy garach!Jest bardzo soczysty, i dobrze przyprawiony. Moja ulubiona wersja to ta z ziołami prowansalskimi

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger