Schab z grilla

Genialne warsztaty.
Niedługo relacja.
Schab z grilla w pikantnej marynacie
Schab z grilla, Schab z grilla w pikantnej marynacie, przepis na schab
5 plastrów schabu
8 łyżek oliwy
łyżeczka octu winnego
pół łyżeczki pieprzu naturalnego
pół łyżeczki ostrej papryki
kilka ząbków czosnku

Schab delikatnie rozbić tłuczkiem.
Pozostałe składniki połączyć ze sobą, czosnek dodać przeciśnięty przez praskę.
Mięso wymieszać w marynacie i zostawić na min.2 godziny w lodówce.
Następnie schab grillujemy aż mięso się upiecze (u mnie pieczenie w towarzystwie cebulki).

17 komentarzy:

  1. Smakowity i z tą cebulką musi być super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jem mięsa prawie nigdy, ale taki aromatyczny schab to czemu nie... :D

    OdpowiedzUsuń
  3. To mięsko wygląda pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie ostre potrawy. Może przepis się załapie na grilla z okazji końca wakacji :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mój mąż na pewno doceni Twóją marynatę! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam mięsko z grilla! przepyszne :) czekam na relację ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z ogromną przyjemnością nominowałam Cię do Versatile Blogger Award :) Zapraszam do mnie: kulinarnapasja.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. porządny obiad ;) pyycha

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dusia, wyślij mi kawałek! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Odezwał się we mnie mięsożerca :D
    Dusiu, nominowałam Cię do zabawy: http://mieszalniasmakow.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger