Waniliowe tosty.

Zmienia się.
Ciągłe zawirowania.
Klimat...

Waniliowe tosty francuskie

czerstwy chleb
jajko
1/4 szklanki mleka
2 łyżki cukru waniliowego
2 łyżki oleju
dżem (u mnie morelowy z firmy Materne)

Jajko rozmieszać z mlekiem i cukrem waniliowym.
Chleb pokroić na mniejsze kawałki.
Olej rozgrzać na patelni.
Chleb moczyć w jajecznej masie, kłaść na patelnie i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z dżemem.

24 komentarze:

  1. skusilabym sie na kilka :D

    OdpowiedzUsuń
  2. taka słodycz ;D mniam, ciekawe czy wyszłyby także z dodatkiem kakao ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. French toasts! Bardzo lubię posypane cukrem i cynamonem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychota. :) Też przekąsiłabym kilka.

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł! Postaram się w najbliższym czasie wykorzystać przepis z babcinym dżemem morelowym lub truskawkowym. Muszą być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Z cukrem waniliowym jeszcze nie robiłam. Muszą super smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny pomysł z tym cukrem, zawsze robiłam na ostro.

    OdpowiedzUsuń
  8. Zainspirowałaś mnie, nigdy jeszcze nie robiłam czegoś takiego więc na pewno na dniach zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  9. smaczne i pożywne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  10. muffiny marchewkowe już wypróbowałam:) wyszły pyszne.
    teraz czas na tosty na słodko:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Waniliowe i chrupiące? cuuuudo ;))

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajny pomysł, robiłam zazwyczaj z czosnkiem i ziołami:-)

    OdpowiedzUsuń
  13. pyszność... smak z dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Takie proste,a tak dobre- jedno z moich "ratunkowych" śniadań gdy nie miałam czasu zrobić dzień wcześniej zakupów :)

    OdpowiedzUsuń
  15. W podobny sposób robimy całe kromk pieczywa. Twoja propozycja jest również ciekawa :-) pozdrawiamy ciepło

    OdpowiedzUsuń
  16. Droga Dusiu, coś mi się tu nie klei, przecież 2 tys. dziennie w statystykach to kwestwa 25 di by było 50 tys. Coś źle obliczam???

    Pozdro,
    Bea-ta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przecież dopiero przebiłam próg 2000wyświetleń to nie można liczyć 2tysiecy razy wszystkie dni.

      Usuń
    2. Oj,oj przperaszam, już więcej nie wejdę do tej krainy biznesu;p Schowaj sie, jesteś tak popularna... że tylko ty tak myślisz...

      Usuń
    3. to po co mi tu wyliczasz:P

      Usuń
  17. Cudowne śniadanie <3
    Śliczna propozycja podania, ja zazwyczaj robię z całych kromek, ale twoja wersja, aż krzyczy, aby iść do kuchni i zabrać się za gotowanie :)
    Przepiękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger