38 komentarzy:

  1. muszę wypróbować sposób na taki cukier ;-) jestem ciekawa jak smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi cudownie pachnieć! Dusia, a skąd masz lawendę? Bo ja chciałam sobie kupić, ale nigdzie nie mogłam spotkać takiej, która nadawałby się do jedzenia, bo na doniczkach było napisane, że ze względu na użyte nawozy nie nadaje się do spożycia :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupiłam młodą nienawożoną na rynku, a potem urosła mi całkiem duża na balkonie :)

      Usuń
  3. Super pomysł! ja się przymierzam do cukru z ziarnami tonka ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cukier lawendowy uwielbiam i robię samodzielnie już od jakiegos czasu. Uważam, że to super pomysł! :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. jeszcze nie próbowałam, ale kuszący pomysł:)))

    OdpowiedzUsuń
  6. oby miesiące i lata. szczęścia. i pachnące lawendą.

    OdpowiedzUsuń
  7. Przynajmniej mole się do niego nie dobiorą. Jest bezpieczny! Udanych lawendowych wypieków Dusiu!

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny pomysł, wygląda super. Do czego potem go uzywasz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na razie wypróbowałam w deserze z ricottą - niedługo na blogu przepis. Myślę, że zrobię ciasteczka i może jakaś kawa:)

      Usuń
    2. Oo w takim razie czekam! :)

      Usuń
  9. Od jakiegoś czasu obserwuję Twoje poczynania na blogu i poprostu jestem zachwycona!!Mam nadzieję że będziesz prowadziła swój blog do końca świata i jeden dzień dłużej.
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  10. Zostałaś przeze mnie wyróżniona w Verstile Blogger. Szczegóły tu: http://kuchniajustyny.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger.html

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię! Cudowne zdjęcia Dusieńko ;*

    OdpowiedzUsuń
  12. Choć nie przepadam za zapachem lawendy, to jej kwiaty i formę bardzo lubię, a tego cukru bardzo jestem ciekawa.

    OdpowiedzUsuń
  13. Lawenda rośnie również u nas. Taki cukier zawsze kojarzy nam się ze słońcem, mnóstwem słońca :-) pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń
  14. aromatyczny cukier! uwielbiam lawendowe zapachy :))

    OdpowiedzUsuń
  15. mmmmmmmmmmmmmmmm:)
    http://twoje-kosmetyki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  16. Piękne zdjęcia... Też się przymierzałam do takiego cukru - póki nie okazało się, że nie mam ogródku lawendy. A wydawało mi się, że mam. Hmmmm... ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Widziałam już kilka sztuczek z cukrem. :-) Ten pomysł jest świetny :-)

    OdpowiedzUsuń
  18. Super pomysł, choć ja pewnie wolałabym różany ;-) Ale pomysł z kwiatowym cukrem świetny

    OdpowiedzUsuń
  19. Mmm jaki aromat! Idealny do wypieków.. :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Tak marzyłam o lawendach w tym roku niestety obie moje lawendy padły zarażone jakimś szkodnikiem:(
    pozostaje mi tylko napatrzeć się na Twoje lawendowe wytwory:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Koniecznie musimy odwiedzić maminy ogród i też przygotować takie słodkie pachnidło:)

    OdpowiedzUsuń
  22. Ale ten cukier musi ładnie pachnieć :)

    OdpowiedzUsuń
  23. mmm ciekawy pomysł :) muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  24. proste a jakie wyrafinowane ;D

    OdpowiedzUsuń
  25. O tym to jeszcze nie słyszałam:)

    OdpowiedzUsuń
  26. Pięknie się prezentuje ;) widzę go w jakiś ciasteczkach ;) mniam mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
  27. Dusiu,
    jak zawsze mnie zaskakujesz...
    Lawendowy cukier? Cudeńko !!!

    OdpowiedzUsuń
  28. Ja czuję jak pięknie pachnie, niestety nie miałam lawendy w tym roku ale za to na drugi posadze sobie całą grzadkę:-)

    OdpowiedzUsuń
  29. Nigdy bym na coś takiego nie wpadła! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger