Deser z ricotta.

Łapię ostatnie kawałki.
Niebieskiego nieba.
Patrzę na zielone liście.
Które już niedługo zmienią kolor.
W kieszeń wkładam kilka.
Kasztanów.
Deser z ricottą
 1,5 opakowania herbatników kakaowych
ser ricotta
łyżka cukru pudru
3 łyżki konfitury malinowej
kilka sztuk borówki
pół tabliczki białej czekolady

Zacząć od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej.
Obtoczyć w czekoladzie borówki i wstawić do lodówki aby czekolada zastygła.
Ricottę wymieszać z cukrem pudrem.
Herbatniki rozkruszyć tłuczkiem albo malakserem.
Na dno pucharków wsypać herbatniczki.
Na to wyłożyć ricottę.
Na każdy deser nakładać po łyżce konfitury.
Wyjąć borówki w czekoladzie i przed podaniem ozdobić nimi deser.




33 komentarze:

  1. uwielbiam kieszenie pełne kasztanów.
    uwielbiam takie pyszne desery!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie dziś u Ciebie:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super blog, strasznie ładne zdjęcia, a przepis koniecznie do wypróbowania. Pozdrawiam cieplutko! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ładnie się to to prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zapisuję do spróbowania, bo wygląda obłędnie :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. oo aż mi jęzor wisi do podłogi! pyszności.

    a byłoby trochu kiwi na samej górze i pięęęękny deser byłby do mojej akcji z kiwi !;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Genialne, aż zrobiłam się głodna! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Prosto i smakowicie - to libię :)

    OdpowiedzUsuń
  10. grunt to dobry pomysł, wygląda przepysznie

    OdpowiedzUsuń
  11. Pięknie się prezentuje ten deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam takie desery :), u mnie już całkiem sporo zółtych liści niestety

    OdpowiedzUsuń
  13. pysznie! i piękne zdjęcia na tym ciemnym tle!:)

    OdpowiedzUsuń
  14. mniam ,ale smaczny deserek !

    OdpowiedzUsuń
  15. O,ja też zbieram kasztany :) A deser mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Często robię podobny z malinami, ricotta świetnie pasuje do czekolady. Koniecznie muszę spróbować Twojej wersji! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Nigdy nie jadłam ricotty, ale taki deser prezentuje się świetnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. pyszny i prosty,lecę po ricottę do Lidla:)

    OdpowiedzUsuń
  19. bardzo mi sie podobają te borówki w czekoladzie<3

    OdpowiedzUsuń
  20. Przepyszne zdjęcia! Aż ślinka cieknie.. ;)

    Serdecznie witam w akcji! :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Takie jakie cudne takie i pyszne.
    Dusiu jak się zmienia adres?
    Dużo z tym pracy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trochę pracy jest, sama nie dałabym rady gdybye nie lemonsky od winiary i ich pomoc:)

      Usuń
  22. Gdybym tylko nie była na diecie !

    OdpowiedzUsuń
  23. Bardzo ciekawy blog.Najbardziej to podziwiam Twoje piękne zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger