Paluszki w polewie.

Udało się.
:)
Paluszki w polewie
paluszki beer fingers makowe i sezamowe
biała czekolada
posypka cukrowa
płatki migdałów

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej-nad garnkiem z gotującą się wodą postawić mniejszy garnek z czekoladą.
Paluszki maczać w czekoladzie i od razu włożyć do pojemnika z posypką cukrową albo obtoczyć w płatkach migdałów.
Włożyć do lodówki przynajmniej na 30minut, aby całość zastygła.

26 komentarzy:

  1. Pomysł świetny;) Uwielbiam na nie patrzeć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysł:D nie wpadłabym na to:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja lubię z sezamem ;-)))

    OdpowiedzUsuń
  4. ależ kolorowe i smakowite ;) muszą być pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł! prezentują się rewelacyjnie, w sam raz na imprezkę jako przekąska :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Przeurocze, na pewno fajnie było schrupać takiego słodkiego paluszka! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Słodko-słone, ciekawe połączenie. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł. :) Nie wpadłabym.

    OdpowiedzUsuń
  9. Oryginalny pomysł i jaki szybki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ciekawy pomysł, wykorzystam, mogę? :)
    Kacha

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jasne :) jeśli podasz skąd czerpiesz inspirację :) i pochwal się na fanpagu zdjęciem :)

      Usuń
  11. Bardzo apetycznie wyglądają takie paluszki. :) Palce lizać!

    OdpowiedzUsuń
  12. Witaj Dusiu:) Zostałaś nominowana u mnie na bogu: http://smerfetka79.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger-award.html

    OdpowiedzUsuń
  13. Świetny pomysł. Wyglądają cudnie!

    OdpowiedzUsuń
  14. Zmieniłam adres bloga, dlatego jeśli obserwowałas Relishingmeals.blogspot.com obserwujesz, jest już nieaktualny. Problemy techniczne były tego powodem. :( Zapraszam na nowy: relishmeals.blogspot.com . Będzie mi miło, jeśli akutualizujesz obserwację/linki boczne na blogu.

    Pozdrawiam,
    whiness

    OdpowiedzUsuń
  15. CZEŚĆ!:)
    Chciałam Cię poinformować, że nominowałam Twój blog do The Versatile Blogger Award. Więcej szczegółów znajdziesz tu: http://commandaria.blogspot.com/2012/09/the-versatile-blogger-award.html
    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Hm...nie chcę Cię urazić, ale Ty to nazywasz gotowaniem? Przeglądam Twoje 'arcydzieła' i jestem ogromnie zawiedziona...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nie przeglądaj :)

      Usuń
    2. Uwierz mi, że już nie będę :)

      Usuń
  17. Ja kiedyś robiłam , ale ciut inaczej.
    http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/05/paluszki-z-czekolada.html

    OdpowiedzUsuń
  18. Świetny pomysł na urozmaicenie zwykłych paluszków. Na pewno wykorzystam przy najbliższych odwiedzinach znajomych, co najmniej jako dekorację stołu. Pozdrawiam i zapraszam do mnie częściej: ale-pycha.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger