Papryka faszerowana pomidorem.

Troszkę słońca.
Na moje policzki.
Przekąska ze świeżych warzyw.
Moja ulubiona.
Papryka faszerowana pomidorem
papryka faszerowana, papryka faszerowana pomidorem, papryka z pomidorem, przepis na paprykę faszerowaną
 3 papryki
3 pomidory
ząbek czosnku
łyżka oliwy
2 łyżeczki octu balsamicznego
sól, pieprz
listki bazylii

Wybrać 3 papryki z płaskim dołem, dzięki czemu papryka będzie stała.
Odciąć górę i wydrążyć z gniazd nasiennych.
Pomidora pokroić w kostkę.
Do pomidora dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę octu balsamicznego.
Doprawić solą i pieprzem.
Pomidorkami napychać papryki. 
Wierzch ozdobić listkami bazylii.
Przed podaniem polać papryki łyżeczką octu balsamicznego.
papryka faszerowana, papryka faszerowana pomidorem, papryka z pomidorem, przepis na paprykę faszerowaną

papryka faszerowana, papryka faszerowana pomidorem, papryka z pomidorem, przepis na paprykę faszerowaną
Użyłam octu balsamicznego marki Mazzetti, który możecie zakupić na stronie aledobre.pl. Ocet jest świetnej jakości, ma ciemny kolor i przede wszystkim dobry smak. Składniki wykorzystane do produkcji tego octu pochodzą z lokalnych zasobów i są dokładnie kontrolowane.

26 komentarzy:

  1. W takiej wersji jeszcze nie jadłam, zazwyczaj papryki były pełnione ryżem i różnymi dodatkami. Bardzo ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysł, dostałam dziś nagrodę od Premium Rosa, jeszcze raz dziękuję, choć przyznam szczerze, że najbardziej czekałam na dużą acerolę i syrop żurawinowy a w zamian za nie dostałam dwa inne produkty ;(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że warto w tej sprawie napisać do PR mejla :)

      Usuń
    2. ok, napisze, ale i tak jestem zadowolona, żeby nie było, że marudzę ;)

      Usuń
  3. Fajne papryczki;) wyglądają bardzo apetycznie.. zawsze jadłam co prawda nadziewane farszem bardziej jak na gołąbki, ale lubię takie eksperymenty;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Naprawdę ciekawa przystawka :) Mój luby uwielbia paprykę, ja raczej niezbyt.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznościowe zdjęcia! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lekko i prosto, tak lubie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Warzywa z warzywami. ;) Pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszne i zdrowe, to co lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  9. bardzo lubię ocet balsamiczny

    OdpowiedzUsuń
  10. ciekawe połączenie, no i szybkie do przygotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Szybkie, smaczne i jeszcze takie letnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jak czerwono. Miłe dla oka i na pewno jeszcze lepsze dla podniebienia ;-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Warzywa faszerowane warzywami? Brzmi fajnie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Z aceto balsamico di Modena to nawet truskawki są pyszne.Super fajna prosta sałatka.Jedynie co bym zmienił,to sparzył pomidora i dodał do sałatki bez skórki.Pestki mi nie przeszkadzają.Niektórzy jeszcze filetują pomidor i dodają pomidory tz. concasse.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nam skórka nie przeszkadza, dla gości bym sparzyła :) a filetowanie to już inna sprawa, ostatnio na warsztatach się uczyłam filetować pomidora

      Usuń
  15. Wyglądają bardzo zachęcająco i na pewno są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  16. uwielbiam takie faszerowane warzywka :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ciekawy pomysł na podanie pomidora i papryki jednocześnie:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Proste, pyszne, lekkie- Idealne do obiadu ;)!

    OdpowiedzUsuń
  19. hmm pasują mi do dzisiejszego wieczorku z tapas :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger