Frittata z kielkami.

Lato na talerzu.
A w sercu jakby zima.

Frittata z szynką, pomidorem i kiełkami
 2 jaja
pół pomidora
garść kiełków rzodkiewki
plasterek szynki
sól, pieprz, oregano

Pomidora kroimy w plasterki, szynkę w kosteczkę.
Całość mieszamy ze sobą i wylewamy na patelnię.
Smażymy pod przykryciem do 5 minut.


19 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam na wytrawnie, ani omleta, ani fritatty, chba wiem co będzie jutro na obiad;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Po takim obiedzie wiosna powinna szybko zapukać:)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubie wszelkie omlety i fritatty. są szybkie w przygotowaniu i zawsze smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam! Ale dawno kiełków nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ładnie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. kolorowo ;) ładnie się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja to bym tam wrzuciła jeszcze całe naręcze warzyw. Chyba jestem głodna ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. lubię takie szybkie przepisy, na pewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  9. frittata jest doskonała! zdrowa i dietetyczna; Twoja pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  10. ooo dobrze, że przypominasz o kiełkach:) przez lato nie hodowałam, a znowu wypadałoby zacząć:)

    OdpowiedzUsuń
  11. o pierwsze słyszę i nie omieszkam wypróbować ;)

    zapraszam do mnie, dopiero zaczynam i bardzo mi zależy na opiniach, wskazówkach.
    http://danceinmykitchen.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. rzeczywiście, bardzo podobne zachciewanki miałyśmy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger