Gałka oczna panna cota.

Zielone jabłuszko.
Kołysze się na drzewku.
A liście już opadły.
Gałka oczna 
panna cota, przepis na pannę cotę, halloween, panna cota halloween, gałka oczna, recipe for halloween, przepisy na halloween
250 ml śmietany kremówki
250 ml mleka
50 g cukru
4 łyżeczki żelatyny Dr. Oetker
plasterek kiwi
żurawina suszona
sos malinowy

Śmietanę z mlekiem i cukrem zagotować.
Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
Przelać do miseczek, zostawić do ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Wyjąć pannę cotę z miseczki, można wspomóc się przez polewanie miseczki ciepłą wodą, na talerz.
Ozdobić plasterkiem kiwi i suszoną żurawiną, polać sosem malinowym.

35 komentarzy:

  1. Świetnie wygląda a pyszna jest na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  2. heheh super pomysł na halloween :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie ;) planuje zrobić imprezę na Halloween, więc przepis się przyda ;) Dziękuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł na słodką, a zarazem straszna, ucztę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na haloween super :) pysznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  6. ojej, widać, że halloween się zbliża, strach się bać...

    OdpowiedzUsuń
  7. Oryginal w mojej opinii lepszy. :) http://www.instructables.com/id/Creepy-Coconut-Kiwi-Panna-Cotta/

    OdpowiedzUsuń
  8. Niezły pomysł z tym kiwi;) wygląda jak prawdziwa tęczówka:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajny pomysł, na haloweenową imprezę jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetne! Uwielbiam Twoje dania. Wszystko tak pięknie wygląda, a nadal dania wydają się proste w wykonaniu. Super!

    OdpowiedzUsuń
  11. Przerażająca i pociągająca zarazem...

    OdpowiedzUsuń
  12. Super!:) Nic tylko widelczyk i... bumm... w galke oczna wbijac:)))) ałłłłaaaaa hehe

    OdpowiedzUsuń
  13. hehe Dobre ;-)
    Kojarzy się także z czymś innym ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo Dusiu pomysł wspaniały i bardzo na czasie ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Dusiu, szkoda że nie podałaś źródła inspiracji :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem, które źródło jest oryginalne, a recepturę sama opracowałam.

      Usuń
  16. Robi wrażenie:) ! Bardzo lubię do Ciebie zaglądać:)

    OdpowiedzUsuń
  17. wygląda super! :D w dodatku uwielbiam panna cotę! :P

    OdpowiedzUsuń
  18. Oj też Ci wyszło super oczko ;) Ja już myślę nad kolejnymi wersjami :) z różnymi tęczówkami ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger