Paluchy pomidorowe.

Dobre uczynki.
To uśmiechy.
Uśmiechy bliskich.
Dobre słowo.
To lubię.
Paluchy pomidorowe
paluchy pomidorowe, paluchy francuskie, ciasto francuskie
ciasto francuskie
przecier pomidorowy
zioła - tymianek, oregano, bazylia

Ciasto francuskie pokroić na paseczki.
Każdy paseczek posmakować przecierem i posypać ziołami.
Skręcić wokół własnej osi i układać na papierze do pieczenia.
Piec w 180st.C przez 20minut.
paluchy pomidorowe, paluchy francuskie, ciasto francuskie
paluchy pomidorowe, paluchy francuskie, ciasto francuskie

30 komentarzy:

  1. Małe przyjemności dnia codziennego są najlepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O rany, ale tu u Ciebie pysznie. I jakie cudne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł :)
    A zdjęcia piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają smakowicie :)
    Jak dobrze, że ciasto francuskie mam w lodówce.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja robie w wersji z serem i bezgranicznie uwielbiam;p nie doczekały nigdy u mnie obfotografowania;)

    OdpowiedzUsuń
  6. nie ma nic piękniejszego jak uśmiech bliskiej osoby!

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności - szczególnie do piwa ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają jakby wirowały w tańcu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. fajne:) choc na razie mi z nimi nie podrodze....ale przepis prosty....

    OdpowiedzUsuń
  10. Super! :) Pierwsze zdjęcie - dzieło sztuki! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super pomysł. Ja robiłam kiedyś podobne, tylko nie z ciasta francuskiego,tylko takiego jak na pizzę.
    Pychota.
    Dzięki za przypomnienie o paluchach, już wiem co zrobię na weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Takich nie ajdłam, ale czosnkowe są przepyszne;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Schrupałabym jednego... albo dwa:-)

    OdpowiedzUsuń
  14. to ja wysylam do Ciebie w przestrzen duzo dobrych slow, spojrzen i usmiechow !

    OdpowiedzUsuń
  15. robiłam takie, ale z pieczarkami, bardzo fajne przegryzka :-) spróbuję kiedyś twoją wersję.

    OdpowiedzUsuń
  16. Uśmiech za uczynek to sprawiedliwa wymiana :)
    Paluchy kręcone to bardzo fajny pomysł, do chrupania do ręki albo do kremowej zupy.
    Do zobaczenia w sobotę ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. wspaniały pomysł na słone paluchy !

    OdpowiedzUsuń
  18. Fajne :) W sam raz do zapchania gości, gdy obiad czy kolacja jeszcze się robi ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. już się w nich zakochałam:)

    OdpowiedzUsuń
  20. fajna przekąska, w sam raz na posiadówkę do piwka ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. Lubię dostawać uśmiechy wzamian za dobre uczynki. Ale i robić małe dobre uczynki by dać uśmiech-rónież ;)

    Ale mega paluchy ♥

    OdpowiedzUsuń
  22. ..ależ to musi być dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  23. fajny pomysł na imprezową przekąskę

    OdpowiedzUsuń
  24. Dusiu, w sobotę mam kulinarny plan zrobic paluszki z Twojego przepisu! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czekam na zdjęcie na fanpejdżu :) powodzenia :)

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger