Parowki w ciescie franuskim

Zanika.
Przenika.
Znika.
Kiełbaski w szlafrokach
"Kuchnia. Przepisy z serca domu" Nigella Lawson
parówki w cieście francuskim, parówczaki, kiełbaski w szlafrokach,
ciasto francuskie
jajko
16 parówek

Ciasto francuskie pokrój na prostokąty, a każdy z prostokątów jeszcze na pół. Masz otrzymać wąskie paseczki.
Jajko rozmieszaj i posmaruj nim każdy kawałek ciasta.
Każdą parówkę owiń w kawałek ciasta francuskiego, dociskając porządnie.
Przekrój na mniejsze kawałki i posmaruj z wierzchu jajkiem.
Piec około 15 minut w temp. 180st.C.
parówki w cieście francuskim, parówczaki, kiełbaski w szlafrokach,


13 komentarzy:

  1. uwielbiam parówki w cieście:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Parówki... Chryste, równie dobrze można jeść papier toaletowy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na szczęście, sa też parówki dobrej jakości. Przed zakupem zawsze studiuję etykietę. Naprawdę nie wszystkie są z MOMem. A dzisiejsze danie jest bardzo proste i smakowite.

    OdpowiedzUsuń
  4. idealny przepis na imprezki domowe :) już podkradłam! :P

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam je! dodaję do środka jeszcze plasterek sera :)

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja dodaję plasterek sera i boczusia:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie proste, takie pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  8. Niby takie popularne, wszystkim znane, ale jeszcze nigdy ich nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  9. szybka i smaczna przekąska ;d

    OdpowiedzUsuń
  10. Lubię:) taki finger food a daje smaczku jakby był to co najmniej kawior;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger