Tarta z kurkami.

Sięgam ręką.
Po złote liście.
Zbieram kasztany.
Chowam w kieszeń.
Tarta z kurkami i camembertem
tarta z kurkami, kurki, przepis na kurki
 ciasto francuskie
250 g kurek
cebula
łyżka oleju
2 łyżki masła
sól, pieprz
camembert 
3 jajka
natka pietruszki

Cebulę drobno kroimy i smażymy na łyżce oleju aż się zeszkli.
Na oddzielnej patelni smażymy na maśle kurki.
Do kurek dodajemy cebulkę i doprawiamy solą z pieprzem.
Zostawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wycinamy koło o średnicy naszej formy.
Pieczemy około 10 minut w 180 st.C i wyjmujemy.
Środek ciasta ugniatamy widelcem.
Kurki mieszamy z jajkami i posiekaną natką pietruszką.
Wylewamy na środek ciasta.
Camembert kroimy na plasterki i układamy na wierzch tarty.
Całość zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut w piekarnik.
tarta z kurkami, kurki, przepis na kurki

tarta z kurkami, kurki, przepis na kurki

37 komentarzy:

  1. Też robiłam,tyle, że z brukselką, pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śni mi się taka tarta, a Twoja wygląda obłędnie :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. tarty wszelkiego rodzaju uwielbiam, a kurkowe zwłaszcza:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam tart :) Mniam mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. O lala, bosko, kurkowo, aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O!musi być pyszna:)uwielbiam wszelkie tarty.

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam! chyba wyciągnę porcję kurek z zamrażalnika :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam... szkoda że nie da się jeść przez nata :/ pysznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  9. Tarta wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mmm... Fantastyczny obiad! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam kurki, tarta musi być pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  12. ale pojechałaś Duśka z tymi kurkami, aż mi się w oczach porobiło na widok tej tarty !

    OdpowiedzUsuń
  13. Kurczę, ale mi narobiłaś ochoty.. ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. to po prostu musi byc mega pyszne !!

    OdpowiedzUsuń
  15. Czuję ten zapach jak się piekła:)pewnie jest pyszna

    OdpowiedzUsuń
  16. Oj musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Z kurkami uwielbiam tarty:-) Zresztą wszystko:-)

    OdpowiedzUsuń
  18. idealna na pewno jedena z moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Też niedawno robiłam podobną tyle że mini tarty:-) Pycha Twoja wygląda:-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Właśnie planuję ją zrobić, bo grzybów w kuchni co nie miara! :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Z chęcią bym zjadła taką tartę ale o kurkach to mogę tylko pomarzyć ;(

    OdpowiedzUsuń
  22. Już nie mogę się doczekać, kiedy wypróbuję ten przepis - brzmi bajecznie :D

    OdpowiedzUsuń
  23. Wszędzie na około jest pełno przepisów z kurkami, one jakoś mnie nie ....? Może czas spróbować ta tarta tak smakowicie wygląda więc spróbuję?

    OdpowiedzUsuń
  24. uwielbiam tarty i kurki!:D to dla mnie idealne połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  25. Połączenie kurek i camemberta musi być super :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Dusiu, właśnie zjedliśmy tartę według Twojego przepisu, zapraszam do mnie ;)
    http://kuchnia-anny.blogspot.com/2012/10/tarta-z-kurkami-i-camembertem.html

    OdpowiedzUsuń
  27. Pysznie wygląda, cudne połaczenie :) Uwielbiam tarty, nie wiem jak to się stało, że jeszcze żadnej "jesiennej" nie zrobiłam.

    OdpowiedzUsuń
  28. chciałabym choćby kawałeczek :) przez domowników nie jedzących grzybów nie mogę rozkoszować się ich smakiem. Nie lubię gotować tylko dla siebie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger