Warsztaty piwne.

Miałam okazję uczestniczyć w warsztatach, których patronatem było piwo marki Książęce. Warsztaty odbyły się w Smart Studio w Warszawie. Na początku mieliśmy ciekawy wykład o piwie, który poprowadził Maciej Chołdrych - sensoryk piwa zdradzając nam tajniki produkcji, podawania i degustacji.



Gotowaliśmy z dodatkiem 3 piw - czerwone lager, złote pszeniczne i ciemne łagodne. Każde inne i wyjątkowe.



Kolejną część warsztatów, czyli gotowanie poprowadził Tomasz Jakubiak i Tytus Czunikin-Krasowicki. Każdy z nas dostał inną potrawę do przygotowania, ja wybrałam żeberka ze "świni złotnickiej" w sosie BBQ  przy użyciu ciemnego, łagodnego piwa.
Tosia - moja towarzyszka w podróży, częstowała mnie swoją piekielnie ostrą salsą :)
Nieskromnie powiem, że moje żeberka były bardzo pyszne :) Same warsztaty upłynęły w wesołej i piwnej atmosferze, a ja nauczyłam się robić smakowite żeberka.

21 komentarzy:

  1. Najlepiej wspominam naszą podróż, szczególnie drogę powrotną jak już byłyśmy bardzo zmęczone i piwem upojone, a tematów do obgadania było jeszcze pełno :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, to była miła podróż, pełna ciekawych rozmów:)

      Usuń
  2. a to tak ładnie na warsztatach się piwem upajać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prowadzący od razu założył, że nikt nie może wyjść bez opicia się piwem:)

      Usuń
  3. Dobre są te nowe piwa Książece, szczególnie czarne mi smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmm... Ciekawe, smakowite i upojne warsztaty;)

    OdpowiedzUsuń
  5. marza mi sie kiedys jakies warsztaty :)

    OdpowiedzUsuń
  6. fajne te warsztaty, piwo do gotowania bardzo dobre, a T.Jakubiak medialny:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Warsztaty na pewno ciekawe a Ty wyszłaś na zdjęciach jak Barbie... albo bardziej- Calineczka:) (nie mogłam się oprzec, żeby tego nie napisac, sama słodycz:))

    OdpowiedzUsuń
  8. sensoryk piwa hmmm brzmi jak praca marzeń ;) ładne soczyste żeberka, gratki

    OdpowiedzUsuń
  9. To bardzo ciekawe warsztaty, mam nadzieję, ze podzielisz się przepisem na żeberka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, że podam :) Jak tylko przetestuję w domu, albo może szybciej :)

      Usuń
  10. Musiało być sympatycznie :) super fotki!

    OdpowiedzUsuń
  11. Strasznie żałuję, że nie mogłam tam być. Jak odmawiałam było mi przykro, teraz jak oglądam te wszystkie relacje przykro jest jeszcze bardziej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może jeszcze się gdzieś spotkamy :)

      Usuń
  12. Uwielbiam żeberka, wyglądają obłędnie pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Dusia a pamietasz przepis na te zeberka? bo ja nie zrobilam sobei zdjecia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a nie dostałaś spisu przepisów na takich kartkach? mogę Ci podesłać zdjęcie jak coś

      Usuń
    2. bardzo chetnie bo nie dostalam, moze dlatego ze wyszlysmy wczesniej. mozesz wszystkie? bede wdzieczna.

      Usuń
  14. Ja też bym chciała przepis na te żeberka... :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger