Zabie oczka halloween.

Żółte liście.
Pod nogami.
Złączone dłonie.
Jesienny spacer.
Ciepło na dworzu i w sercu.
Żabie oczka
 ogórek 
rzodkiewki
oliwki nadziewane np. migdałem

Ogórka obrać obieraczką co około 1cm, aby otrzymać prążki.
Przekroić na kawałki o grubości około 2cm i wydrążyć środek, czyli gniazda nasienne.
W to miejsce nakładać serek.
Na środek serka kłaść pokrojoną w plasterki oliwkę.
Rzodkiewki pokroić w paseczki i powbijać na około "oczka" tworząc "rzęski".


15 komentarzy:

  1. Pomysłowe :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie http://paulaaart.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas się mówi tak, dlatego tak piszę.

      Usuń
    2. Według Netykiety wytykanie komuś "błedów" jest niedopuszczalne, niekulturalne że tak to ujmę ;)

      Usuń
    3. To bardzo przepraszam, nie wiedziałam. Krótko tu jestem i obiecuję poprawę :).

      Usuń
    4. A oczka idealne na halloween'ową imprezę :)

      Usuń
  3. sympatyczna przystaweczka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna przekąska! I do tego zdrowa - bardzo zdrowa!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam Twoje przepisy. To nie będzie pierwszy, który wykorzystam. Zapraszam do siebie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie przepisy! Cudownie proste a jakie urocze!

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdrowa i fajna propozycja na Halloween. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. żabie oczka na jeden kęs :) mniam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger