Zupa jak u mamy ogórkowa po tajsku.

Fani na fb zadecydowali, że chcą konkurs Winiary, dlatego też taki przepis na zupę musi się pojawić. 
Zupa ogórkowa
szklanka mleczka kokosowego
łyżka curry

Zupę przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
Jednak część wody zastąpić mleczkiem kokosowym.
Pod koniec gotowania dodać curry.

12 komentarzy:

  1. Jestem przeciwniczką serwowania gotowych zup, ale skoro już z jakichś względów trzeba, dodatek curry i mleczka kokosowego jest świetnym pomysłem na uatrakcyjnienie takiej zupki.

    OdpowiedzUsuń
  2. super love it! :)
    visit my blog? http://raellarina.blogspot.com/
    xoxo.

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, moja mama nigdy nie robiła zup z proszku ;) Niemniej wiem, że czasem są dobre. Mleczko kokosowe mnie tu zaciekawiło.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie jestem fanką zup w proszku, ale czasem można zrobić wyjątek,zwłaszcza gdy nie mamy czasu na gotowanie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  6. całe szczęście 'proszkowa' została urozmaicona :)

    przy okazji zapraszam do mojej pierwszej akcji :)
    Więcej na blogu
    zielonakuchnia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  8. Powtarzam anonimów o podpisywanie się, nie jesteś na bieżąco z fanpejdżem, dlatego nie wiesz czemu taki przepis tu jest.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze się zastanawia czy Anonimy to osoby które po prostu nie mają konta czy nie chcą się podpisywać.
      Ale jak ktoś się podpisze Kasia czy Basia to chyba nie stanowi różnicy.

      Usuń
    2. W większości to osoby bez konta, a druga część to wieczne marudy.

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger