Lawendowa panna cotta

500 post.
Lawendowa panna cotta
lawendowa panna cotta, panna cotta, przepis na panna cotta, panna cotta z lawendą


250 ml śmietany kremówki
250 ml mleka
40 g cukru
4 łyżeczki żelatyny

Śmietanę z mlekiem, cukrem i cukrem lawendowym zagotować.
Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
Przelać do miseczek, zostawić do ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Wyjąć pannę cotę z miseczki, można wspomóc się przez polewanie miseczki ciepłą wodą, na talerz.
lawendowa panna cotta, panna cotta, przepis na panna cotta, panna cotta z lawendą


20 komentarzy:

  1. Nie dodaołaś żelatyny do skłądników

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda jak z dobrej restauracji. Deser bardzo elegancki i na pewno bardzo smaczny. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. elegancko;) ale czy lawenda nie jest mdła w tym deserze? Próbuję sobie wyobrazić smak i nie potrafię, olśnij mnie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. lawenda dodaje takiego orzeźwienia jakby, dzięki intensywnemu zapachu:)

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha! uwielbiam panna cottę z lawendą, super wychodzi też z nią crem brulee :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Musi cudownie pachnieć:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Piękne zdjęcia, mimo że lawendy nie zbyt lubię to chętnie bym spróbowała!

    OdpowiedzUsuń
  8. Dusiu, ona jest przeurocza!!!
    gratuluję 500-nego posta! brawo!

    OdpowiedzUsuń
  9. Dusiu, czarująca!
    Gratulację "rocznicy".
    I zapraszam do mnie, do zabawy! Nominowałam Cię

    OdpowiedzUsuń
  10. Intrygująca ta panna cotta ;D na pewno pycha

    OdpowiedzUsuń
  11. kocham wszystko co lawendowe! gratuluję rocznicy, u mnie wczoraj 100tna! też jestem, dumna:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Moja lawenda którą zasiałam na wiosnę wypięła się na mnie i nie wyrosła:/ Teraz muszę czekać na nową lawendę i wtedy wypróbuję przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Robiłam kiedyś lawendowy creme brulee i bardzo mi smakował. Panna cotta z lawendą też z pewnością warta jest wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger