27 listopada 2012

Orkiszowe pierogi z mozzarella i suszonymi pomidorami

Tusz na rzęsy.
Idealna kreska.
Różowa szminka.

Orkiszowe pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami
pierogi, przepis na pierogi, pierogi orkiszowe, włoskie pierogi, pierogi z mozzarellą, zdrowe pierogi
3 szklanki mąki orkiszowej
szklanka gorącej wody
pół łyżeczki soli
2 łyżki oleju

farsz:
150 g mozzarelli tartej
kilka suszonych pomidorów

dodatkowo:
pesto bazyliowe

Mąkę mieszamy z solą i stopniowo wlewamy wodę, zagniatając.
Dodać olej i zagnieść na elastyczne ciasto.
Mozzarellę wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką,  wykrawać szklanką kółka i  nakładać farsz.
Zlepiać pierożki, docisnąć brzegi widelcem.
Gotować w osolonej wodzie 4 minuty.
Podawać z pesto bazyliowym.
pierogi, przepis na pierogi, pierogi orkiszowe, włoskie pierogi, pierogi z mozzarellą, zdrowe pierogi
pierogi, przepis na pierogi, pierogi orkiszowe, włoskie pierogi, pierogi z mozzarellą, zdrowe pierogi

20 komentarzy:

  1. Fajny pomysł, wyglądają znakomicie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. O matko! muszą być przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Duśka, zjeżdżam do domu i już je lepię!!!! wow :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają tak pysznie, żę zaraz wejdę w ekran ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. o kurcze,moge sie poc zestowac?:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czesc! Nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award. Zapraszam do mnie po szczegóły :)
    http://kuchniabakino.blox.pl/html

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdecydowanie wole takie pierogi od tych bardziej tradycyjnych!

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziś jak zobaczyłam ten wpis to oszalałam! uwielbiam mozzarelle i suszone pomidory, ale lepić pierogi??? ostatni raz robiłam je chyba 4 lata temu :)

    Jednak tak za mną chodziły te pierogi, że zrobiłam! tak jak myślałam wyszły przepyszne. Ciasto rewelacja!
    Jeśli ktoś się zastanawia czy je zrobić, to niech ucieka do kuchni i już lepi! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. bardzo oryginalne połaczenie ;)
    i do tego w pierogach! super:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale pychota. Uwielbiam pierogi.

    OdpowiedzUsuń
  11. strzał w dziesiątkę, to coś zdecydowanie dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  12. Pysznie wyglądają :) Fajne połączenie coś z babcinej kuchni i coś z włoskiej, dla mnie bomba! :)

    OdpowiedzUsuń

Anonimie podaj swoje imię.
Zachęcam do dzielenia się zdjęciami dań zrobionych z mojego bloga na fanpagu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF